Марадона спрема оставку

Марадона можда броји последње сате на клупи репрезентације. Легенда Аргентине није спремна да прихвати услове из новог уговора који му је понудио Фудбалски савез те земље. Свој останак на клупи "гаучоса" Ел Пибе везује за останак целог стручног штаба.

Ни двадесетак дана после елиминације у четвртрфиналу Мундијала, судбина Дијега Марадоне на клупи Аргентине није позната.

Иако су "гаучоси" доживели неуспех, нација их је дочекала као хероје, а од легенде те земље, Марадоне, тражено је да остане тренер репрезентације.

Чак је и Фудбалски савез те земље одлуку о будућности на клупи националног тима оставио на самом Марадони, дајући му тако бланко подршку на било коју његову одлуку.

Ипак, сада када су се страсти смириле, останак Марадоне на клупи "гаучоса" је под великим знаком питања. Иако је фудбалски савез те земље спреман да му понуди нови четворогодишњи уговор, Ел Пибе је свој останак на месту националног селектора условио останком целог стручног штаба.

Председник Фудбалског савеза Аргентине, Хулио Грондона, није спреман да Марадони изађе у сусрет када је избор стручног штаба у питању, а коначан резултат ових преговора, према речима портпарола Фудбалског савеза Аргентине (ФСА), Ернеста Бијала, знаће се сутра после састанка Извршног одвбора те организације.

"Марадона је рекао председнику Фудбалског савеза да је његов његова будућност на клупи репрезентације везана за будућност његовог стручног штаба. Председник има различито мишљење о том питању. Обе стране су рекле шта су имале и сада је на Извршном одбору да изрази своје мишљење", рекао је Бијал, и додао да је сусрет Марадоне и Грондона имао различите моменте, од оних мирних, до бурне расправе веома близу свађе.

Према писању аргентинских медија, Грондона има замерке на помоћне тренере Манкуза и Сињоринија, док му посебно смета жеља Марадоне да стручном штабу прикључи Оскара Руђерија и Данијела Пелегрина, који нису по вољи првог човека фудбалског савеза.

У случају да не дође до договора Марадоне и аргентинског фудбалског савеза, на клупу "гаучоса" привремено би сео тренер младе репрезентације до 20 година, Серђио Батиста.

Ипак, према признању портпарола Ернеста Бијала, у случају да Марадона напусти место тренера, та организација нема спреман план, као ни списак кандидата који би могли да замене Ел Пибеа.

Како је навео овај званичник, да имају спремну замену, Фудбалски савез не би ни преговарао са Марадоном.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару