Легенда Реала одлази

Шпански фудбалер Хосе Марија Гутиерес - Гути рекао је да после 24 године одлази из Реал Мадрида и да разматра понуду турског Бешикташа.

Гути (33) је прошао све селекције Реала и никада није играо за други клуб. За први тим одиграо је 15 сезона, а дебитовао је 2. децембра 1995. године у победи Реала над Севиљом 4:1.

На конференцији за новинаре Гути је захвалио шпанском клубу и навијачима на одличној сарадњи и рекао да ће његово срце заувек остати на стадиону Сантјаго Бернабеу. 

"Захвалан сам Реал Мадриду. Овде сам провео диван део живота. Одрастао сам у Мадриду и играо за клуб последње 24 године, од којих 15 за први тим. Наставићу каријеру, али моје срце ће остати у Реалу", рекао је Гути.

Гути је одиграо 542 утакмице за Реал и постигао 86 голова. Једино је нападач Раул Гонзалес дуже у клубу од њега.

"Прошло је много година, неке од њих су биле компликоване, али успео сам да постигнем много важних ствари. Никада нећу заборавити године проведене у Реалу", рекао је Гути, који је носио дрес мадридског клуба са бројем 14.

Гути је са Реалом освојио пет шампионских титула, четири Суперкупа Шпаније, три пута тријумфовао је у Лиги шампиона, а два пута је освојио Интерконтинентални куп. Бивши репрезентативац Шпаније рекао је да разматра понуду Бешикташа.

"Послали су ми добру, занимљиву понуду. Видећемо. Није било лако донети одлуку о одласку из Мадрида", рекао је Гути, који је постигао 13 голова за национални тим. Ако прихвати понуду Бешикташа, Гути ће поново сарађивати са бившим тренером Реала Берндом Шустером, који предводи турски клуб.

"Надам се да ћу недостајати људима у Мадриду, пошто ће то значити да сам добро радио свој посао", додао је он.

Генерални директор Реал Мадрида Хорхе Валдано, који је 1995. године пружио Гутију прилику у првом тиму, рекао је да је тужан због одласка једне од легенди клуба.

"Он је сјајан играч који је на свакој утакмици успевао да нас изненади. Гути је прави Мадриђанин. Ово је тужан дан јер из клуба одлази један од нас", рекао је Валдано.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару