Атина гори због Риере

Певање, скакање, бакље, заставе, весеље. Не, не слави се излазак Грчке из економске кризе, већ навијечи најтрофејнијег клуба те земље, Олимпијакоса, поздрављају долазак новог појачања, Шпанца Алберта Риере, у клуб.

Ко се у четвртак поподне затекао на атинском аеродрому, вероватно је помислио да присуствује новом окршају демонстраната и полиције, или барем масовном навијачком обрачуну.

Ретко ко би помилио да је у том тренутку око 5.000 најватренијих навијача Олимпијакоса дочекало новог играча њиховог клуба, Шпанца Алберта Риеру, који је у грчку екипу дошао из Ливерпула.

Песмама и упаљеним бакљама присталице најтрофејнијег грчког клуба поздравиле су ново појачање, и дале до знања Риери да долази у клуб са једним од најфанатичијих навијача на планети.

Шпански играч је у клуб из Пиреја дошао из Ливерпула, где под вођством Рафаела Бенитеза није успео да се избори за место у стартној постави.

Цео трансфер је плаћен око четири милиона евра, а у случају да Олимпијакос освоји титулу у домаћем такмичењу, Ливерпул би добио још око два милиона.

Иначе Шпанац је само последње у низу појачања атинског клуба, а у редове Олимпијакоса су већ стигли дански ветерен Денис Ромедал, Француз Франсоа Модеста, који је наступао за Монако, и искусни нападач Виљареала, Аријел Ибагаза.

Олимпијакос је после дуге доминације грчким првенством прошлу сезону завршио иза вечитог ривала Панатинаикоса, а црвено-бели су у плеј-офу испустили и место које води у квалификације за Лигу шампиона.

Не жалећи паре у време кризе, газде клуба желе да Олимпијакос, после једне лоше сезоне, опет доминира грчким првенством.

Ако су навијачи Олимпијакоса овакав дочек направили за једног играча, можемо замслити какво ће тек весеље у Атини бити ако екипа из Пиреја освоји титулу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару