До краја на Енфилду

Рој Хоџсон успешно је одрадио први и, сигурно, најважнији задатак. Стивен Џерард остаје на Енфилду. После разговора са новим тренером, и након доласка Џоа Кола, икона клуба, Стиви Џи, одлучио да не напушта Ливерпул. Чека се одлука Фернанда Тореса.

Капитенска трака и следеће године остаће на руци Стивена Џерарда. И даље Ливерпул, Енфилд, и покушаји да се један од најтрофејнијих европских клубова врати на стазе славе.

Не зна се да ли је ова одлука легенде клуба више обрадовала навијаче клуба или новог тренера Роја Хоџсона, који је "одрадио", врло успешно, најважнији задатак пред почетак сезоне.

А две ствари су натерале популарног Стивија Џија да и наредне сезоне предводи екипу на терену. Прва, долазак Џоа Кола у тим, и друга, нови тренер Рој Хоџсон, којим је, како је рекао за клупски сајт, импресиониран.

"На крају претходне сезоне рекао сам да желим да се концентришем на Светско првенство и одмор са породицом. И зато нисам говорио на ту тему до сада", изјавио је Џерард.

"Хтео сам да разговарам са Хоџсоном насамо. То сам и урадио и заиста сам иморесиониран плановима које има. Сада једва чекам да сезона почне", рекао је 30-годишњи Џерард, који се скоро прикључио екипи после одмора.

На одлуку легенде Ливерпула, који је већ 22 године у клубу са Енфилда, умногоме је утицао и долазак Џоа Кола из Челсија, са којим се дуго познаје и са којим игра у репрезентацији Енглеске.

"Доста добро познајем Џоа, и могу, из прве руке, рећи колико је добар играч. Доказао је колико вреди, често и против нас, играјући у Премијер лиги. Заиста је фантастично то што ћемо играти заједно у екипи. Рекао сам му колико је Ливерпул велики клуб и сигуран сам да ће наши навијачи бити одушевљени њим", закључио је Стиви.

Oдлука Џерарда да остане у Ливерпулу највише ће погодити његовог доскорашњег тренера Рафу Бенитеза, који је желео да га одведе са собом у Интер. А менаџеру Реала, Жозеу Мурињу, још ће теже пасти. "Посебни" је већ покушавао да доведе Џерарда у Челси, а потом и у Интер, али тада ни Ливерпул ни Џерард нису желели ни да размишљају о томе.

Сада је Мурињо осетио да је прави тренутак, био веома близу циља да убеди Флорентина Переза да је Џерард преко потребан Реалу, али је сада Стиви, дефинитивно, распршио снове "Посебног".

Од данас, Рој Хоџсон се окреће новом задатку, подједнако важном, да задржи Фернанда Тореса. Међутим, чини се да је сада много лакша мисија пред њим, јер ако капитен остаје, може се очекивати да ће и Ел Нињо, упркос чињеници да Ливерпул идуће сезоне неће играти у Европи. 

Циљ клуба исти је као и претходне сезоне - Европа и Лига шампиона. Прва четири места, а како су у клуб дошли Јовановић и Џо Кол, уз останак Џерарда, и можда Тореса, тај циљ изгледа много реалнији него претходне године.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару