Мурињове паклене припреме

Нови тренер мадридског Реала, Жозе Мурињо, захтева да се у екипу недељу дана раније врате фудбалери који су учествовали на Мундијалу. И поред тешких припрема, играчи "галактикоса" одушевљени новим тренером.

Само за време трајања Мундијала у Јужној Африци, нови тренер мадридског Реала, Жозе Мурињо, је био у сенци медија и навијача.

Од када је то велико такмичење готово, и како се приближава почетак сезоне, у којој ће на клупи Реала покушати да клуб врати на стазе старе славе, пажња јавности се поново окреће ка харизматичном Португалцу.

После доношења нових правила понашања, или како су га неки крстили "Мурињовог законика", нови тренер "краљевског клуба" се "бацио" на жестоке припреме.

Ипак, "Посебни" је хтео да на располагању да има цео играчки кадар "галактикоса", па је тражио од фудбалера који су наступали на Мундијалу, да се у екипу врате недељу дана раније.

Иако су сви очекивали да ће ова одлука изазвати немир и негативан одговор уморних шпанских репрезентативаца, десило се супротно.

Момци који су први пут у историји донели трофеј светског купа у Шпанију, спремни су да скрате одмор и што пре почну припреме са мадридским клубом. Један од играча који је најзадовољнији овом одлуком Муриња је голман "галактикоса" и репрезентације Икер Касиљас.

"Када сам замољен да се раније вратим у екипу одговорио сам да нема проблема. Разговарао сам са Мурињом неколико пута и свиђа ми се његов начин размишљања. Он жели да му се играчи врате одморни и спремни за напоре. Када си светски шампион, заборавиш на умор", рекао је Касиљас.

Није само Касиљас импредсиониран новим тренером, и бразилски дефанзивац Марсело има само речи хвале за Португалца.

"Мурињо нам је ставио до знања да на тренингу ниједног тренутка нема опуштања и ми смо срећни због тога. Тренирамо максимално, до последњег атома снаге. Да би побеђивали, морамо имати исцрпљујуће тренинге. Мурињо је добра особа. Са свима нама разговара и нико код њега нема повластице", рекао је Марсело.

Осим што су играчи задовољни новим тренером, "галактикоси" последњих неколико дана вредно раде на довођењу нових фудбалера.

Према последњим наводима шпанских медија, Мадриђани су заинтересовани за довођење левог бека Манчестер јунајтеда, Патриса Евре.

"Галактикоси" су убеђени да је трансфер Видића у Мадрид готова ствар, а сада су спремни да доведу његовог саиграча из одбране.

Имајући у виду да нису успели да доведу Коларова, и уколико понуда од око 30 милиона евра за Ешлија Кола буде одбијена, следећи на мети би био сјајни дефанзивац Јунајтеда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару