Звезда иде у Братиславу

Фудбалери Црвене звезде играће у трећем колу квалификација за Лигу Европе против Слована из Братиславе, одлучено је данас жребом у седишту Европске фудбалске уније (УЕФА) у Ниону.

У првој утакмици, која је на програму 29. јула, "црвено-бели" ће играти на домаћем терену, а реванш сусрет је седам дана касније у престоници Словачке.

Други представник Србије у најмасовнијем клупском такмичењу ОФК Београд, уколико успе да у другом колу квалификација елиминише белоруски Торпедо из Жодина, у наредној рунди ће одмерити снаге са турским Галатасарајем.

Суботички Спартак ће, ако буде бољи од екипе Диферданжа из Луксембурга, играти против украјинског Дњепра.

У првим сусретима другог кола "романтичари" и Суботичани су одиграли нерешено - ОФК Београд је на свом терену ремизирао са Торпедом 2:2, док је Спартак на гостовању у Луксембургу одиграо 3:3.

Слован Братислава

Слован из Братиславе је најтрофејнини Словачки клуб, који је освојио пет титула шампиона те дражаве, а осам пут био је првак некадашње Чехословачке. Тај клуб је 1969. године освојио Куп победника купова пошто је у финалу победио Барселону.

За Слован игра и Комел Салата, који је бранио боје Словачке на тек завршеном првенству света у Јужној Африци. У саставу је Аргентинац Хулио Сезар Серано, Чеси Јан Кралик и Радек Досудил, Мамедоу Багајоко из Обале Слоноваче, Карим Гуеде из Тогоа, те Марио Божић и Крешимир Кордић из БиХ.

Тим из главног града Словачке утакмице игра на стадиону Техелне поле, или "Циглани", капацитета око 30.000 места, али се тај стадион реновира, па тим из Блаве мечеве игра на знатно мањем игралишту Пасијенки на који стаје око 13.000 гледалаца.

Слован је прошлу сезону завршио на другом месту словачког шампионата, са три бода заостатка иза Жилине. У квалификацијама за Лигу шампиона, прошле сезоне, победио је Зрињски, али је глатко изгубио од Олимпијакоса, а утеху нису пролашли ни у квалификацијама за Лигу Европа пошто су налетели на Ајакс који их је просто прегазио.

Тим тренира чувени словачки репрезентативац Душан Тител.

Галатасарај

ОФК Београд ће се, уколико прескочи беолруски Торпедо, налетети на моћни Галатасарај који је до сада 17 пута био првак Турске, освојио је 14 купова те државе и Куп УЕФА пре десет година, као и Суперкуп Европе.

Тим тренира некадашњи холандски репрезентативац и тренер Барсе Франк Рајкард, а за тим са Турк Телеком арене играју Милан Барош, Хари Кјуел, Елано Лукас Нил, Лео Франко... Прошле године Галатасарај је био трећи у лиги, иза првака Бурсе и Фенербахчеа.

Дњепропетровск

Пут Спартака кроз Лигу европе води преко Дњепропетровска и  Дњепра четвртопласиране екипе прванства Украјине, за који играју Аргентинац Осмар, Бразилац Алсидес, као и неколико репрезентативаца те државе Максим Калинченко, Андриј Русол, Сергеј Кравченко, Сергеј Назаренко, Руслан Ротан.

Тим игра утакмице на стадиону "Дњепро" капацитета 31.000 места.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару