Лане у Ливерпулу

Уговор је потписан. Иако је трансфер договорен у време Бенитеса, Ливерпул је доказао да жели Ланета, а то је потврдио и нови тренер Рој Хоџсон. Репрезентативац Србије и досадашњи првотимац Стандарда из Лијежа Милан Јовановић потписао је трогодишњи уговор са Ливерпулом, саопштио је енглески премијерлигаш.

Трансфер Јовановића договрен је у време када је менаџер Ливерпула био Рафаел Бенитес, али је и нови шеф стручног штаба славног енглеског клуба Рој Хоџсон потврдио да га жели у екипи.

"Једва чекам да почнем да радим са тренером какав је Хоџсон и да се придружим новим саиграчима. Част ми је што сам постао члан једног од највећих фудбалских клубова света", рекао је Јовановић после потписивања уговора.

Јовановић је четири године играо за Стандард, а 2008. био је проглашен за најбољег фудбалера у Белгији. Прошле године био је најбољи стрелац у шампионату Белгије. Јовановић је у Ливерпул дошао без обештећења, пошто му је истекао уговор са Стандардом из Лијежа за који је играо од 2006. године. Био је проглашен за најбољег играча белгијског првенства у 2009. години.

Претходно је бранио боје московске Локомотиве, Шахтјора из Доњецка и новосадске Војводине.

Дрес репрезентације Србије носио је на 29 утакмица на којима је постигао 10 голова, укључујући и једини у победи над Немачком на Светском првенству у Јужној Африци. Био је и најбољи стрелац Србије у квалификацијама у којима је постигао пет голова.

Ливерпул није саопштио колико ће Јовановић зарађивати у Премијер лиги. Зато су се на сајту клуба нашла још два текста о том српском фудбалеру. Први са занимљивостима о Јовановићу, а други са анализом његових карактеристика и одговорима на питање због чега ће он бити користан Ливерпулу.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару