Милан жели Ибру

Након Манчестер ситија и Челсија, Милан је послао званичну понуду за Златана Ибрахимовића. Сметњу овом трансферу, барем за сада, представља цена од 40 милона евра која је превисока за челнике "росо-нера".

Трка за Ибракадабром се захуктава. Острвским клубовима, Челсију и Манчестер ситију, придружио се и Милан, који жели Ибрахимовића да врати у град моде, али у, наравно, црвено-црни део.

Златан је изјавио да му се клима у Енглеској никако не допада, па у томе Милан, који је послао и званичну понуду Барселони, види своју шансу. Медитеранска клима не би требало да представља проблем, тим више што је до пре само годину дана Ибрахимовић играо у Италији.

Сада већ бивши председник Барселоне Ђоан Лапорта није крио жељу да прода Ибрахимовића, што због разочаравајуће сезоне шведског интернационалца што због доласка Давида Виље. Шпански лист "Спорт" наводи да је Лапорта понудио Ибрахимовића острвским гигантима за 40 милиона евра.

Потпуно је извесно да ће, барем када је Ибрахимовић у питању, нови председник Сандро Росели држати исти курс. Ибрахимовић је изричито нагласио да не подноси кишовито и облачно време, што поприлично руши наде премијерлигаша, посебно Ситија, јер је Манчестер један од градова са највише падавина у Великој Британији.

Милан покушава очајнички да ојача свој напад јер Хунтелар није испунио очекивања а Филипо Инзаги је већ зашао у године и није у голгетерској форми. Ибрахимовића посебно цене у Италији након сјајних партија у Јувентусу и Интеру.

Ипак, Манчестер сити и Челси су још у трци јер је висина обештећења коју је Барселона поставила превисока за многе клубове у Европи, чак и за најбогатије. Међутим, људима који стоје иза Челзија и Манчестер ситија цена сигурно не представља проблем.

Барса је за Ибру дала 40 милиона и Самјуела Етоа, али Швађанин није показао голгетерску форму која га је довела у Барселону. Постигао је 16 погодака а на четири од последњих шест утакмица улазио је у игру са клупе.

Ибрахимовић је распршио и надања својих земљака да ће се вратити у Шведску. Ибрахимовић је изјавио да ће Шведска увек у његовом срцу али да планира још дуго да игра фудбал на врхунском нивоу а то Allsvenka (Шведска прва лига) сигурно није.

Додатно је ситуацију закомпликовао менаџер Златана Ибрахимовића који је трансфер у Милан окарактерисао само као неосноване гласине јер су Ибрахимовић и његова породица срећни у Барселони. Ибрахимовићев менаџер је уверен да је лоша сезона само фаза и да ће се Ибрахимовић без проблема изборити за место у стартних једанаест.

Последњи који је додао глас у целој ствари је потпредседник Милана Адриано Галијани који је истако да је цена Ибрахимовића превисока за "росо-нере" и да је овај трансфер, за сада, у домену научне фантастике.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару