Хичкоковска режија у завршници лиге

Председник фудбалског клуба Колубара Драган Алимпијевић изјавио је да је прекид утакмице последњег кола Прве лиге Србије против београдског Телеоптика "врхунац хајке која је вођена против тог лазаревачког клуба".

Утакмица последњег, 34. кола Прве лиге Србије између Колубаре и Телеоптика, која је у недељу играна у Лазаревцу, прекинута је у 86. минуту, при вођству гостију од 1:0, када судија Срђан Обрадовић није признао други гол домаће екипе.

Играчи Колубаре су због тога напустили терен, а гледаоци су ушли на игралиште и кренули да се обрачунају са судијом Обрадовићем. Он је ударен кофом, која стоји на центру терена за освежавање играча, потом је и поливен водом, а затим га је по терену јурила група од 20-30 навијача.

Од незадовољних навијача одбранили су га тренер домаћих Драган Грчић и секретар клуба Момчило Начић.

"Ово је наставак хајке на Колубару да не уђе у виши ранг, Супер лигу Србије", рекао је агенцији Бета председник лазаревачког клуба Алимпијевић.

"Тешко је описати оно што смо у претпоследњем колу доживели против Радничког у Нишу - искључена су нам два играча, а четворица су добила 'парни' жути картон како не би могли да играју против Телеоптика. Да је Хичкок могао да режира, не би то боље урадио", додао је Алимпијевић.

Он је оптужио људе у Фудбалском савезу Србије и Судијској организацији да, како је рекао, "дувају у исту тикву". Председник Колубаре је рекао да је свестан санкција које ће његов клуб поднети после прекида утакмице, али и да "санкције немају сврху ако не долазе од правих људи".

"Санкције оваквих људи из ФС не значе ништа", рекао је он.

Алимпијевић је истакао да су играчи сами напустили терен пет минута пре краја утакмице, да их нико није извео. Он је рекао и да је покушао да их врати на игралиште, али да је публика већ ушла на терен и да се ту није могло ништа учинити.

Колубара је дуго водила на првенственој табели Прве лиге Србије, имала је шест бодова више од Инђије, а десет бодова предности у односу на Севојно. Али, пласман у Супер лигу Србије следеће сезоне изборили су Инђија и Севојно, а Колубара је, не рачунајући меч последњег кола, остала на трећем месту са два бода мање од Севојна и четири мање од Инђије.

Председник лазаревачког клуба тврди да су нетачни наводи да Колубара није ни хтела да уђе у Супер лигу јер клуб нема новца.

"Да смо освојили прво или друго место, разговарали бисмо и са општинским руководством о томе да ли имамо могућности за такмичење у елитном друштву. Уколико би оцена била да нема новца, онда бисмо се повукли. Овако, неко други је то одлучио уместо нас", рекао је Алимпијевић, који је и директор је Јавног предузећа за комуналну привреду у Лазаревцу.

Алимпијевић је упитао одговорне у ФС-у, "шта се то дешава у српском фудбалу када су у две недеље прекинуте две утакмице које одлучују о пласману у виши ранг - прво у Обреновцу, потом и у Лазаревцу".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару