Ливерпул у домету Ериксона

Једно од занимљивијих питања овог лета јесте ко ће наследити Рафу Бенитеза у Ливерпулу и покушати са парама "из задњег џепа" да се поново докопа Лиге шампиона. Бројна имена се спомињу - Кени Даглиш, Мартин Јол, Гус Хидинк... А једно име се намеће управи "црвених" - Свен-Горан Ериксон.

Доведен је на клупу "слонова" како би направио успех са једном од најбољих репрезентација "црног" континента, али без Дрогбе питање да ли ће шведски стручњак Свен-Горан Ериксон то успети да уради.

Како се повредио најбољи фудбалер репрезентације, и како је доведен његов наступ на Мундијалу, селектор Обале Слоноваче брже-боље таба пут ка новом послу, јер није сигуран колико ће се задржати на садашњем.

Упражњено место на клупи Ливерпула Ериксону делује веома примамљиво, па се Ериксон, практично, понудио управи "црвених".

"Навијам за Ливерпул читав живот. То нисам желео да откривам када сам био селектор Енглеске, јер сматрам да не би било фер", почиње причу Швеђанин.

Ериксон је почео да прати игре "црвених" још као дечак у Шведској, јер је, према његовим речима, и његов отац навијао за Ливерпул, па су заједно викендом гледали њихове утакмице

"Мечеви Ливерпула били су скоро сваке суботе, а ми смо гледали и навијали. Били су мој тим, а од тада се ништа није променило", објашњава Ериксон.

На почетку тренерске каријере, Ериксон је посетио клуб на Мерсисајду како би "пекао занат", а и имао је од кога да научи, од фантастичног Џоа Фагана.

"Сећам се да ми је показао Енфилд и одвео са њим у чувену собу за опрему (у којој су се одржавали састанци тренера). То је била велика част за мене и привилегија, и тај моменат никада нећу заборавити", рекао је Ериксон.

Како је сада Ливерпул у потрази за новим тренером, можда је тренутак да се путеви клуба са Мерсисајда и пут шведског тренера поново укрсте. Ериксон би то свакако желео.

"Ако ме питате да ли бих волео да будем на клупи Ливерпула, мој одговор је да. Сан сваког тренера је да води Ливерпул. "Црвени" ће увек имати посебно место у мом срцу", рекао је Ериксон.

Швеђанин је у богатој каријери, између осталих тимова, водио и Рому и Лацио, Бенфику, Манчестер сити. Некада најплаћенији тренер на свету опробао се и на клупама националних тимова Мексика, Енглеске и сада Обале Слоноваче.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару