Маикон хоће код „посебног"

Један од најбољих десних бекова на планети, Бразилац Маикон, изабрао будући клуб. Нећ код Манћинија у Сити, већ код „посебног" у Реал. Чека се конкретан потез Муриња, који већ има планове за прелазни рок.

После одласка Жозеа Муриња у Реал Мадрид, у миланском клубу више ништа није исто. Португалац је открио да му је Марко Матераци рекао, у емотивном загрљају после финала Лиге шампиона, да ће окончати каријеру, јер не жели да га тренира било ко после Муриња.

Са Бразилцем Маиконом је веома слична ситуација, али како Бразилац има још неколико година играња, жели да се што пре придружи доскорашњем тренеру.

Изгледа да је Португалац оставио далеко јачи утисак на фудбалере Интера од њиховог претходног тренера Манћинија, јер Маикон, иако Сити жели да га доведе, он жели само код Муриња у Реал.

"Желим да играм за Реал и бићу заиста пресрећан ако се то деси. Чуо сам да се Сити интересује, али ништа се нисам договорио са њима. Јасно желим да кажем да хоћу само у Реал и да ме Сити не интересује", рекао је 28-годишњи Маикон.

Милиони пребогатих власника „грађана" очигледно не привлаче Бразилца, који пошто-пото жели да се придружи Жозеу Мурињу, са којим је велики пријатељ.

"Мурињо је сјајан тренер. То нико не може оспорити. Имам фантастичан однос са њим, и волео бих да поново сарађујемо. Освајали смо трофеје заједно и надам се да ћемо поново. Он је сигурно један од најбољих тренера са којим сам радио", рекао је Бразилац.

Португалац је најавио реформу „галактикоса", пре свега задње линије. Већ је рекао да ће Серхија Рамоса пребацити у средину, што оставља упражњено место уз десну аут-линију, па се Маикону врло лако може остварити жеља да поново буде са Мурињом.

Међутим, пре прелазног рока, долази оно још важније, Светско првенство.

"Наравно, концентрисан сам на Мундијал. Приоритет ми је Бразил и надам се да ћемо сјајно одиграти и постати прваци. Наравно, драго ми је што ме Реал прати, али Бразил ми је у овом тренутку најважнији", закључио је Маикон.

Маикон је каријеру започео у Крузеиру, одакле је прешао у Монако. После две сезоне у Француској, Маикон прелази у Интер, где се доказао и постао један од најбољих десних бекова на свету. За четири године, одиграо је 125 утакмица за „неро-азуре" уз 13 погодака.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару