Мрђа најбољи фудбалер Супер лиге

Заједница фудбалских клубова Супер лиге Србије прогласила је на свечаности у хотелу "Холидеј ин" центарфора Војводине и репрезентативца Србије Драгана Мрђу за најбољег играча домаћег првенства у протеклој сезони.

Према одлуци суперлигашких тренера, Мрђа је са шест гласова изабран за најбољег фудбалера у тек завршеној сезони домаћег првенства.

Нападач Војводине је ове сезоне постигао 22 гола и најбољи је стрелац Супер лиге.

"Имао сам сјајну сезону и све сам учинио да дођем до награда, а за признања су заслужни и саиграчи и клуб", рекао је Мрђа новинарима. "Екипа није остварила циљеве које смо зацртали пре почетка сезоне, али то је фудбал, такве ствари се дешавају. Надам се да ће Војводина у скоријој будућности бити првак државе", додао је он.

Упитан да ли ће и следеће сезоне играти у Војводини, Мрђа је рекао:

"Како ствари стоје - изгледа да нећу".

Нападач Војводине рекао је да се окреће припремама репрезентације за Светско првенство и да се нада да ће играти за национални тим у Јужној Африци. Он је поручио да не треба правити еуфорију пред Мундијал, али и да се нада да ће репрезентација остварити добар резултат.

"Даћу максимум и покушаћу да се наметнем селектору (Радомиру Антићу) на припремама, као што сам то радио у првенству. Глупо би било када бих рекао да се не надам одласку у Јужну Африку, сваки играч који је добио позив за припреме се томе нада", рекао је Мрђа.

За најбољег младог фудбалера проглашен је Саша Марковић из ОФК Београда, док је за најбољег тренера изабран шеф стручног штаба Спартака Зоран Милинковић.

Милинковић, који је предводио Спартак до четвртог места у Супер лиги, рекао је да је поносан због награде и додао да ће такмичење у Лиги Европе за њега и клуб бити велики изазов.

"Поносан сам због награде које су ми доделиле моје колеге, то је част и обавеза. Европа је велики изазов, као и наредно првенство. Али, као и свим клубовима у Србији, многе ствари зависе од буџета, видећемо у наредних неколико дана шта ће се дешавати", рекао је Милинковић.

Милинковић је рекао да је велики оптимиста и да очекује добар резултат националног тима на Светском првенству. "Велики сам оптимиста, верујем у изабранике Радомира Антића. Верујем да ће наша репрезентација полетети високо, у складу са својим надимком - као прави орлови", додао је он.

У најбољем тиму Супер лиге Србије налазе се голман Црвене звезде Саша Стаменковић, а на позицији десног бека је његов саиграч Павле Нинков. Централни бекови су Младен Крстајић из Партизана и Милан Вилотић из Звезде, а најбољи леви бек је играч црно-белих Марко Ломић.

Другу годину узастопно, за најбољег задњег везног играча проглашен је Љубомир Фејса из Партизана, а његов саиграч Радосав Петровић је најбољи централни везни играч. На позицији левог везног играча је Душан Тадић из Војводине, а на позицији десног Никола Лазетић из Звезде.

Титулу најбољег офанзивног везног играча одбранио је Алмами Мореира из редова српског шампиона, док је за најбољег нападача проглашен Драган Мрђа.

Председник ФСС-а Томислав Караџић рекао је да је задовољан радом Заједнице суперлигаша.

"Ово је била напорна и неизвесна сезона, у којој се до краја првенства није знало ко ће испасти из лиге, а ко ће бити шампион. Било је добро такмичење, регуларна лига", рекао је Караџић.

"Имамо добре играче, добру арбитражу, али недостаје нам инфраструктура. Сада се окрећемо Јужној Африци, а од септембра квалификацијама за Европско првенство. Гради се Кућа фудбала у Старој Пазови. ФСС и руководство ће учинити све да српски фудбал буде најбољи у региону", поручио је Караџић.

На свечаности је уручена и награда за најбољу фотографију са утакмица Супер лиге Србије. Фотограф из листа Блиц Александар Димитријевић награђен је за фотографију са утакмице Рад - Црвена звезда.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару