Игуаин се сели на Острво?

Нападач Реала Гонзало Игуаин највероватније напушта "галактикосе". Преговори о новом уговору, који би овом аргентинском нападачу донео много већа примања, пали су у воду. За услуге Аргентинца заинтересовани Челси, Манчестер јунајтед и Манчестер сити.

Ни 29 голова у 38 утакмица ове сезоне изледа није било довољно челницима Реала из Мадрида да понуде бољи уговор аргентинском нападачу Гонзалу Игуаину.

Како јављјају шпански медији, преговори о новом уговору, који би Аргентинцу обезбедио већу плату, упали су у ћорсокак.

Момак који је у последњих 12 утакмица постигао исто толико голова, има плату "само" 15 хиљада фунти недељно. Иако сума није мала, много је мања од неких играча који су ове сезоне пружили бледе партије у дресу "галактикоса".

Ту се пре свега мисли на младог француског нападачу Карима Бензему, који је у Мадрид дошао као једно од највећих појачања, а за чији је трансфер Реал потрошио чак 35 милиона евра.

И поред тога што има много већу плату од Аргентинца, Бензема ове године није успео да постигне двоцифрен број голова, а у нападу није био прва опција тренера Пелегринија.

Игуаин који се "галактикосима" придружио 2007. године, после убедљиве суботње победе над Атлетиком из Билбаоа, са терена је испраћен аплаузима навијача.

"Поносам сам на аплаузе навијача, који знају да сам за ове три и по године дао све овом клубу", рекао и Игуаин и додао да је поносан што је носио дрес "краљевског клуба".

С обзиром да је овај сјајан играч далеко мање плаћен од водећих звезда клуба, већ увелико се расправља о његовом напуштању Мадрида.

Као и увек, када су у питању потенцијалне куповине најбољих играча, први у реду су клубови са Острва, Челси, Манчестера Сити и Манчестер Јунајтед.

Менаџер "ђавола" сер Алекс Фергусон већ дуже време тражи играча који би у нападу помагао Рунију, и достојно га мењао у случају повреде. Бугарин Бербатов се показао као чист промашај, а 35 милиона евра потрошених за његов трансфер било је бацање пара.

Фергусонов први избор је био такође Реалов играч, Карим Бензема, али с обзиром да од тог транфера највероватније неће бити ништа, довођење Игуаина у редове "ђавола" била би права ствар за ову екипу.

Њихов градски ривал, који ће и ове сезоне ће имати неограничен буџет за довођење играча, ове године највероватније ће се одрећи услуга Адебајора, Тавеза и Сантакруза. У том случају Игуаин би представљао идеално решење у нападу.

Ипак, имајући у виду да клуб ове године није изборио пласман у Лигу шампиона, тешко је очекивати да ће добити трку са осталим премијерлигашким клубовима.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи