Фулам: Атлетико је фаворит

Улогу фаворита у предстојећој финалној утакмици Лиге Европе против Атлетика из Мадрида фудбалери Фулама препустили су противнику, али у меч улазе спремни да испишу клупску историју.

Фудбалери Атлетика из Мадрида и Фулама у среду од 20.45 у Хамбургу играју финалну утакмицу Лиге Европе. То ће бити најважнији меч у 131-годишњој клупској историји Фулама, који никада није освојио трофеј једног европског такмичења.

Енглеска екипа је до финала избацила браниоца трофеја Шахтјор, али и Јувентус и Хамбург.

"Када смо почели такмичење у Лиги Европе нисмо ни мислили да ћемо стићи до финала. Те утакмице су нас ометале у првенству, али како је време пролазило и после победе над Јувентусом, помислили смо да можемо да стигнемо до краја такмичења и трофеја", рекао је фудбалер Фулама Бреде Хангеланд.

"Сјајно је што смо дошли до финала, а ако победимо, то је бонус. Даћемо све од себе, важно је да изађемо на терен, уживамо у финалу и понашамо се као да је то обична утакмица", додао је он.

Фудбалер средине терена Џонатан Грининг рекао је да је Атлетико фаворит у финалној утакмици.

"У свакој утакмици у Лиги Европе смо били аутсајдери, а то смо сигурно у финалу. Када погледате састав Атлетика, видећете да су они 'фаворити на папиру' и сви кажу да ће нас победити. Али, изненадили смо многе екипе и надам се да ћемо то учинити и у среду", додао је он.

Тренер Фулама Рој Хоџсон има проблема са саставом тима због повреда. Нападач Боби Замора повредио је ахилову тетиву, али се очекује да ће, и поред болова, играти у једном делу меча. Он је ове сезоне постигао 21 гол, од којих осам у Лиги Европе. Неизвестан је наступ Демијена Дафа.

Са друге стране резервни голман Атлетика Серхио Асењо неће бити у комбинацији за финале пошто се повредио током суботње утакмице са Расингом (1:1). Он ће сигурно пропустити финалну утакмицу Купа Краља против Севиље 19. маја.

Атлетико је у полуфиналу елиминисао Ливерпул резултатом 2:2, на основу постигнутог гола у гостима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи