Вечити спремни за 138. дерби

Тренери и капитени Партизана и Црвене звезде свесни су да ће њихов сусрет вероватно одлучити ко ће на крају сезоне понети наслов фудбалског првака Србије и зато су најавили беспоштедну борбу за победу.

Браниоцу титуле шампиона Партизану одговара и нерешен резултат, пошто би и тако задржао бод предности над Звездом. Тренер црно белих Александар Станојевић, ипак, на данашњој конференцији за новинаре казао је да ни Партизан неће калкулисати.

"Показаћемо оданост клубу, а надам се да ће и навијачи то учинити са трибина. Показаћемо и фер-плеј и надам се да ће се то пренети и на трибине, па нека победи... Партизан", казао је Станојевић кроз осмех, иако је признао да ће његов тим морати да буде на опрезу.

"У дербију нема предности, нема везе да ли сте испред или иза... Нема везе ни шта је било на претходним сусретима, па ни на оном из првог дела сезоне када смо играли фантастично (Партизан победио са 2:1).

Сада играју и неки други играчи и други тренери. Сваки дерби је прича за себе", додао је Станојевић.

Тренер Звезде Ратко Достанић оценио је да ће 138. вечити дерби бити празник фудбала.

"Црвена звезда ће дати све од себе да се још једном достојно представи и покаже свој квалитет", казао је Достанић који је пре само два дана црвено-беле предводио до победе над Војводином и освајања Купа Србије.

"Не поставља се питање да ли ћемо бити спремни за Партизан. Учинили смо све да опоравимо играче, а уосталом... све иде из главе", оценио је Достанић и додао да не размишља о првом мечу са Партизаном када Звезда није искористила ни играча више.

"Размишљам само о сутрашњем циљу, о победи", навео је. Капитен Партизана Младен Крстајић једини је на иначе мирној конференцији за новинаре подсетио да ни победа у дербију 28. кола Супер лиге не гарантује освајање титуле.

"Ништа неће бити готово после дербија, јер се играју још две утакмице и то не треба да заборавимо", рекао је Крстајић.

"Победник дербија, ипак, имаће велику психолошку предност... Зато треба да будемо мирне главе и концетрисани свих 90 минута", додао је бивши репрезентативац.

Капитен Звезде Никола Лазетић истакао је да црвено-бели изгинути на терену како би преузели лидерску позицију на табели шампионата.

"Сама реч дерби говори много, а чињеница да сада одлучује и о титули додатно му даје на значају. Даћемо све од себе да из њега изађемо као победници... Имамо млад тим, али смо већ показали да можемо да се боримо са свим и сваким... Само јаким колективом и последњим атомима снаге можемо до победе", истакао је Лазетић.

Дуел црно-белих и црвено-белих играће се сутра на стадиону Партизана од 18.30, а главни судија меча биће Бошко Јованетић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи