Смиривање тензија

Фудбалски савез Србије, Заједница клубова Јелен Супер лиге и вечити ривали Партизан и Црвена звезда позвали су на фер и спортско понашање пре, током и после дербија 28. кола националног првенства.

"Позивамо све актере дербија да изјавама, понашањем и комплетним односом пре, током и после сусрета креирају истински здраву спортску атмосферу, испуњену толеранцијом и поштовањем", наводи се у заједничком саопштењу објављеном на сајту Партизана.

"Позивамо све навијаче и љубитеље фудбала који сутра буду присутни на Стадиону Партизана, да свој клуб подрже у духу фер-плеја, спорта и традиције нашег народа уопште. Апелујемо да противнику укажу респект и тиме уваже величину фудбалске светковине која дуго траје", додаје се у саопштењу.

Партизан и Црвена звезда ће 138. вечити дерби играти сутра од 18.30, а исход меча вероватно ће имати и пресудан утицај на борбу за титулу шампиона Србије.

"Нека тренери и играчи наша два клуба учине све да освоје бодове, да донесу победу, да се примакну титули... И нека сви ми остали уживамо, нека стрепимо и нека победи бољи", наводи се даље.

"Али, и нека сви заједно покажемо величину. Величину у победи, величину у поразу. Једноставно, људску величину... Тако треба да буде. Јер, када у недељу 9. маја сване јутро Дана победе, знајмо да смо ми нашу већ остварили", истиче се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи