Ериксон представио "Суперфудбалера"

Бивши радници музеја Мадам Тисо направили у Лондону прототип савршеног фудбалера, комбинујући делове тела десет играча из свих крајева света. "Суперфудбалер" ускоро креће на пут око света, који ће се завршити у Јужној Африци.

Сигурно сте бар једном у животу размишљали како би изгледао савршен фудбалер. Вероватно да то никада нећемо сазнати, али у Лондону је направљена лутка "Castrol EDGE Ultimate Performing Player", која би на шаљив начин требало да представља фудбалско савршенство.

Лутку су направили бивши уметници музеја Мадам Тисо, а за потребе "Суперфудбалера" коришћене су особине десет фудбалера из свих крајева света, који су изабрани као најрепрезентативнији.

"Суперфудбалер" је висок 201 сантиметар, по узору на Питера Крауча, репрезентативца Енглеске, фризура је "позајмљена" од капитена Барселоне, Карлеса Пујола, док су очи "узете" од његовог клупског колеге Ћавија Фернандеза. Брада је урађена по узору на легенду италијанског и светског фудбала Паола Малдинија, а груди по моделу капитена немачке репрезентације Михаела Балака.

Модел за руке био је Рори Делап, фудбалер Стоука, који изузетно далеко изводи аут, док су шаке "узете" од голмана Интера, Бразилца Жулија Сезара. Ноге, као најбитнији део тела сваког фудбалера, урађене су по узору на Кристијана Роналда, лево стопало је Леонела Месија, а десно Тјерија Анрија.

Лутку је у Лондону представио селектор Обале Слоноваче, Свен-Горан Ериксон, а она ускоро креће на пут око света и обићи ће Јужну Америку, Блиски исток, Индију и на крају ће завршити тамо где ће овог лета бити најбољи фудбалери света, на Мундијалу у Јужној Африци.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи