Претучен судија Димитријевић

Заменик дисциплинског судије Заједнице суперлигаша Србије Драгче Димитријевић претучен је јутрос испред свог стана у Балканској улици у Београду, објавио је на конференцији за новинаре генерални секретар те организације Миодраг Јанковић.

Непознати нападач је, како је новинарима појаснио Јанковић, Димитријевићу рекао: "Ово ти је због фудбала". Димитријевић је примљен у Ургентни центар са "тешким повредама главе, отоцима и расекотинама".

"Заједница суперлигаша најоштрије осуђује тај чин и било какав други вид насиља", рекао је Јанковић после ванредне седнице Извршног одбора Заједнице суперлигаша сазване управо због дизања тензије у српском фудбалу, коју су међусобним оптужбама изазвали и председници појединих клубова.

"Не мислимо да је Димитријевић претучен по нечијем налогу. То је вероватно дело неког болесног ума, некога ко је помислио да сам може да дели правду, јер је неко казнио председника његовог клуба", навео је Јанковић.

Димитријевић је последњу казну изрекао председницима Црвене звезде, Партизана и Јагодине, Владану Лукићу, Драгану Ђурићу и Горану Милановићу, који су због препуцавања по медијима само опоменути.  Звезда и Партизан су расправу наставили и после те казне и управо су та два клуба највећи разлог због којег је седница Извршног одбора Заједнице и одржана.

Представници Звезде и Партизана Горан Василијевић и Ратомир Бабић, међутим, на данашњем састанку нису децидирано рекли шта смета тим клубовима.

Василијевић је, како је пренео Јанковић, казао "да мисли да се против Звезде води завера", док је Бабић само констатовао да се ствара велика нервоза због дешавања у фудбалу и да то треба да престане.

Нико од клубова, међутим, није прихватио одговорност за такво стање, па ни финансијер Хајдука из Куле Никола Џомба, председник крушевачког Напретка Драгиша Бинић и спортски директор суботичког Спартака Миодраг Морача, који су протеклих данима по дневној штампи гласно говорили о наводном лажирању мечева у Супер лиги. 

Данас су, ипак, сви демантовали да су то изјављивали, већ да су њихове речи истргнуте из контекса или да су их новинари погрешно разумели.

"Проблема у Супер лиги нема. То су само 'рекла-казала' приче без икаквих доказа", истакао је председник Заједнице Бранимир Бабарогић.  "Говорило се да је Звезда наместила утакмицу са Напретком (2:1 у 18. колу). А Звезда је гол постигла у 86. минуту. Па зар се тако намешта меч", прокоментарисао је Бабарогић само један од мечева који су се у медијима појављивали као спорни.

"И даље влада мишљење да нема места било каквим причама о нерегуларностима у Супер лиги. То су само произвољне приче појединаца, без покрића... Овде не постоји фудбалска мафија", додао је Јанковић.

Представници српских прволигаша су се у начелу сложили да је досадашњи начин њиховог изражавања неприхватљив и да би убудуће сви, а пре свега Звезда и Партизан као највећи клубови, требало да воде рачуна о томе шта говоре.

Бабарогић је додао да ће зато од дисциплинских органа тражити да убудуће функционерима клубова изричу теже казне, што би први на својој кози могли да осете управо поменути Џомба, Бинић и Морача.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи