Паљба по судијама

Фудбалски клуб Смедерево оштро је критиковао суђење на утакмици са Црвеном звездом у 20. колу Супер лиге Србије на којој је поражен са 1:2.

"ФК Смедерево је принуђен да се први пут јавно огласи... и укаже на грубе повреде правила од стране главног арбитра Маја Вујовића", истиче се у саопштењу Смедерева, које данас преноси београдска спортска штампа.

Смедерево је први гол примило из пенала досуђеног у 31. минуту када је Славко Лукић наводно оборио фудбалера Звезде Кадуа. Остало је, ипак, спорно да ли је Каду лопту примио руком, али и да ли је контакт са Лукићем био довољан за најстрожу казну.

Судији Вујовићу Смедерево је замерило и што је остао нем на оштар старт Звездиног голмана  Саше Стаменковића на Ненаду Младеновићу у 71. минуту.

"Врхунац дрскости и тенденциозности судија Вујовић показује приликом интервенције помоћног арбитра Радована Степановића. Помоћни судија скреће пажњу главном судији да старт голмана домаће екипе заслужује црвени картон, нашта Вујовић одговара речима: 'Овде ја судим, а не ти'... што је више играча Смедерева јасно чуло", наводи се у саопштењу Смедерева.

Управа Смедерева је од судијског одбора при Фудбалском савезу Србије затражила да најстроже казни Вујовића, док је Звезди честитала на указаном гостопримству.

Голман Звезде Стаменковић је, са друге стране, у изјави за Спорт рекао да није заслужио картон, јер је прво стартовао на лопту. Каду је казао да пенал постојао, а да је лопту примио раменом, не руком.

Дуел Смедерева и Звезде није једини на коме суђење није задовољило клубове, па је жалби било и на сусретима Војводине и Партизана, Борца и Рада, као и Јавора и Јагодине.

Највећу пажњу јавности, после дуела Звезде и Смедерева привукао је поништен гол Војводине у судијској надокнади дуела са Партизаном, који је београдски тим решио у своју корист са 2:1. Судија Данило

Михајловић, међутим, у самом финишу је због офсајда поништио гол Драгана Мрђе, који би Војводини донео бод.

"Гол је чист као суза", истакао је Мрђа.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи