Рајкард кандидат за селектора Аустралије

Холандски фудбалски стручњак, тренер турског Галатасараја Франк Рајкард главни је кандидат да по завршетку Првенства света у Јужној Африци на клупи репрезентације Аустралије замени Пима Вербека.

Новинар аустралијског Дејли телеграфа тврди да су челници фудбалског савеза те земље већ разговоарали са Рајкардом и понудили му да у јулу, на клупи репрезентације замени земљака Вербека.

Уколико прихвати понуду Рајкард ће бити четврти Холанђанин на клупи селекције Аустралије од 2005. године. Пре њега државни тим те земље предводили су, осим Вербека, Гус Хидинк на Првенству света у Немачкој 2006. и Роб Бан, који је био селектор само на једном мечу.

На предстојећем Првенству света, које ће се од 11. јуна до 11. јула одржати у Јужној Африци Аустралија се такмичи у Д групи са селекцијама Немачке, Гане и Србије.

Тренерску каријеру Рајкард је почео 1998. на клупи државног тима Холандије, са којим је стигао до полуфинала Првенства Европе 2000. године, а осим Галатасараја тренирао је још Спарту из Ротердама и шпанску Барселону, коју је 2006. године довео до титуле првака Европе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи