Парк и Руни за чело табеле

У дербију 31. кола фудбалског шампионата Енглеске Манчестер Јунајтед је на домаћем терену савладао Ливерпул са 2:1 (1:1).

Голове су постигли Вејн Руни у 11. и Парк Ји Сунг у 60. минуту за Манчестер Јунајтед, а Фернандо Торес у 5. за Ливерпул.

Овом победом "црвени ђаволи" су се вратили на чело табеле Премијер лиге, па сада имају два бода предности у односу на другопласирани Арсенал. Лондонски Челси је на трећем месту, са пет бодова мање од Манчестера, с тим што је тим Алекса Фергусона одиграо две утакмице више од "плаваца".

Ливерпул се новим поразом додатно удаљио од четвртог места, које води у квалификације за Лигу шампиона. Тренутно је на четвртој позицији Тотенхем са 55 бодова, док Ливерпул има 51.

Ливерпул је повео голом Фернанда Тореса у петом минуту. Шпанац је на средини терена освојио лопту, додао до Стивена Џерарда, који је проследио до Дирка Којта. Холанђанин је затим пронашао Тореса, који је неометан савладао голмана домаћих. То је био 16. гол Тореса на 20 првенствених утакмица.

Манчестер је изједначио после шест минута голом Вејна Рунија из једанаестерца. Хавијер Маскерано оборио је Валенсију на ивици шеснаестерца, али је судија Хауард Веб, ипак, досудио пенал за Јунајтед.

Рунијев шут прво је одбранио голман Хосе Реина, али је лопта поново дошла до нападача Манчестера, који је у другом покушају био успешнији. Он је ове сезоне постигао 33 гола у свим такмичењима. 

После тога се играло углавном на средини терена и екипе нису успеле да направе озбиљнију прилику за гол.

Прву шансу у другом полувремену имао је Ји Сун Парк, после додавања Рунија, али је репрезентативац Јужне Кореје шутирао право у голмана Ливерпула.

У следећој озбиљнијој акцији актуелни шампион Енглеске је повео. Руни је додао до Дарена Флечера на десној страни, он је добро центрирао до Парка, који је главом савладао Реину.

Тренер Ливерпула је изменама покушао да промени нешто у игри свог тима, уместо Којта, Максија Родригеса и Лукаса Леиве увео је Алберта Аквиланија, Рајана Бабела и Јусија Бенајуна, али није било озбиљнијих прилика.

Најбољу шансу за изједначење Ливерпул је имао у 90. минуту. Прво је Торес лоше захватио лопту, која је затим дошла до Бенајуна, али он је лоше шутирао, па је гоман Едвин ван дер Сар лако ухватио лопту. 

У екипу Манчестера, после вишенедељне паузе због повреде, вратио се Рајан Гигс. Он је у 79. минуту заменио Нанија. Репрезентативац Србије Немања Видић одиграо је свих 90 минута за Јунајтед.

Фудбалери Челсија играли су на гостујућем терену против Блекбурна нерешено 1:1, па су са утакмицом мање остали трећепласирани на табели Премијер лиге са четири бода заостатка за водећим Манчестер Јунајтедом.

Чинило се да ће "плавци" стићи до убедљиве победе пошто су повели преко Дидијеа Дрогбе већ у 6. минуту. Домаћин је, међутим, у наставку успео да стабилизује редове, па је након велике борбе заслужено освојио бод изједначујућим голом Ел Хађи Диуфа у 70. минуту.

Манчестер ј. - Ливерпул 2:1
Фулам - Манчестер Сити 1:2
Блекбурн - Челси 1:1

Субота:
Астон Вила - Волверхемптон 2:2
Сандерленд - Бирминген 3:1
Евертон - Болтон 2:0
Стоук - Тотенхем 1:2
Виган - Барнли 1:0
Портсмут - Хал Сити 1:0
Арсенал - Вест Хем 2:0

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи