Лака четворка

Фудбалери Валенсије, Фулама, Бенфике и Стандарда пласирали су се у четвртфинале Лиге Европе пошто су били успешни у реванш утакмицама осмине финала, а највеће изненађење представља елиминација Јувентуса, који није сачувао предност од 3:1 из првог меча против енглеског представника.

Фулам је надокнадио минус из Торина и неочекивано славио са 4:1, иако је Јувентус на реваншу у Лондону повео већ у 2. минуту преко Трезегеа. Домаћин је заиграо офанзивно у наставку, па је головима Заморе у 9. минуту, Гере у 39. и 49. из пенала и Демпсеја у 83. минуту заслужено славио и изборио пласман међу осам најбољих екипа.

Јувентус је утакмицу завршио са девет играча пошто су црвене картоне зарадили Канаваро у 27. и Зебина у 90. минуту.

Најзанимљивија утакмица одиграна је у Бремену, где је пало чак осам погодака. Валенсија је већ после првог дела имала огромну предност од 3:1, али се домаћин није предавао и био је надомак великог преокрета. Ипак, шпански тим је одолео свим налетима Вердера, па је, понајвише захваљујући троструком стрелцу Давиду Виљи, сачувао резултат који га је одвео у четвртфинале.

Бенфика је славила у Марсељу против Олимпика поготком Кардеца у последњем минуту, док је Стандарду била довољна минимална победа над Панатинаикосом, након убедљивог успеха у првом мечу у Атини.

Резултати:

Вардер Бремен - Валенсија 4:4 (1:3)
Стрелци: Алмеида у 26. минуту, Фрингс у 57. из пенала, Марин у 62. и Пизаро у 84. минуту за Вердер, а Виља у 3, 45. и 66, као и Мата у 15. минуту за Валенсију.

Први меч 1:1, даље иде Валенсија.

Фулам - Јувентус 4:1 (2:1)
Стрелци: Замора у 9. минуту, Гера у 39. и 49. из пенала и Демпсеј у 83. минуту за Фулам, а Трезеге у 2. минуту за Јувентус.

Први меч 1:3, даље иде Фулам.

Стандард Лијеж - Панатинаикос 1:0 (1:0)
Стрелац: Мбокани у 45. минуту.

Први меч 3:1, даље иде Стандард.

Олимпик Марсеј - Бенфика 1:2 (0:0)
Стрелци: Нијанг у 70. минуту за Олимпик, а Переира у 75. и Кардец у 90. минуту за Бенфику.

Први меч 1:1, даље иде Бенфика.

У преосталим утакмицама вечерас још се играју мечеви Андерлехт - Хамбургер, Ливерпул - Лил, Спортинг - Атлетико Мадрид и Волфсбург - Рубин Казањ.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи