Лионел Меси оправдава титулу најбољег

Најбољи фудбалер света у прошлој години Лионел Меси наставио је да оправдава ту титулу на утакмици против Штутгарта.

 Последње Месијеве партије можда је најбоље описао саиграч Тијери Анри:"То што он ради постаје смешно. Изванредан је. Не знам, ипак, да ли игра боље него пре. Пре бих рекао да само игра, наставља са добрим партијама. Нико од нас не жели да престане то да ради", казао је Анри.

Меси је у синоћњој победи над Штутгартом од 4:0, којим је Барселона стигла до четвртфинала Лиге шампиона у којој брани титулу првака, постигао два гола, а наместио један.  Ове сезоне је постигао укупно 31 гол за Барселону. Ефикаснији је само Вејн Руни, који је постигао 32 гола за Манчестер јунајтед. Општа је, ипак, оцена да 22-годишњи Меси игра све боље.

"Нема сумње да је Меси најбољи фудбалер света. Његове могућности су невероватне, посебно када се у обзир узму његове године. Слободно можемо да га поредимо са (Дијегом) Марадоном", оценио је тренер Штутгарта Кристијан Грос.  "Једноставно нисмо могли да га зауставимо", додао је Грос.

Меси је у недељу био и стрелац хет-трика у победи над Валенсијом, па је Барселона остала у трци за титулом шампиона Шпаније са Реалом.  "Он је најбољи. Не бисмо га мењали ни за кога", истакао је тренер Барселоне Пеп Гвардиола и подсетио на Месијев допринос прошлосезонском освајању шест трофеја.

Меси је био стрелац у финалу Лиге шампиона са Манчестер јунајтедом, а постигао је и победнички гол у дуелу са Естудијантесом у коме је Барса стигла до титуле клупског првака света.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи