ФИФА упозорава

Етички комитет Међународне фудбалске федерације упозорио је кандидате за организацију Светског купа 2018. и 2022. године да поштују правила понашања, или ће бити суочени са казнама.

Председник Етичког комитета Швајцарац Клаудио Суслер упутио је писма свим кандидатима и подсетио их да имају обавезу да поштују фер плеј.

"Уколико утврдимо да је кодекс понашања прекршен, изрећићемо казне за које будемо сматрали да одговарају учињеном прекршају", навео је у писму бивши репрезентативац Швајцарске, а сада угледни адвокат.

Према правилима ФИФА, кандидатима за организацију светског првенства најстрожије је забрањено да се међусобно критикују и да дају поклоне у новцу или на било који други начин члановима Извршног комитета ФИФА, који доносе одлуку о домаћину Свеског купа.

Председник ФИФА Сеп Блатер рекао је да је реаговање Етичког комитета добродошло, јер због очигледног утицаја који фудбал има на привреду, јасно да "ФИФА има не само друштвену, већ и моралну одговорност".

"Управо због тога било је неопходно да формирамо независни Етички комитет који ће надгледати читав процес кандидатура и осигурати поштовање фер плеја од почетка до краја", рекао је Блатер.

На челу Етичког комитета ФИФА донедавно је био прослављени енглески атлетичар Себастијан Коу, али се он привремено повукао са те функције када је прихватио да буде промотер енглеске кандидатире за организацију првенства света 2018. године.

Поред Енглеске, појединачне кандидатуре поднели су још Аустралија, Јапан, Русија и САД, а заједничке Шпанија и Португалија, односно Холандија и Белгија.

Индонезија, Катар и Јужна Кореја конкурисали су само за организацију Светског купа 2022. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи