Пикси за РТС: Нисам ни очекивао другачију слику на терену

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси каже за РТС након ремија са Шпанцима да није очекивао другачију слику на терену и да су његови изабраници одиграли онако како је желео и веровали у оно што су радили припремајући се за меч.

Фудбалска репрезентација Србије одиграла је утакмицу без голова са Шпанијом у првом колу новог издања Лиге нација.

Селектор Србије Драган Стојковић Пикси рекао је након меча у Београду за РТС да није изненађен и да није очекивао другачију слику на терену.

"Знали смо да је Шпанија најбоља, потврдила је то пре два месеца. Моја размишљања на тактичком плану била су да будемо ли изашли високо, будемо ли кренули да покажемо не знам шта, то је равно самоубиству. То је екипа која те кажњава, екипа која може да те казни у било ком моменту ако се направи простор за тако нешто", истакао је Пикси.

Напомиње да су фудбалери Србије одиграли онако како је желео и да су веровали у оно што су радили припремајући се у Пазови.

"Мислим да су оставили на терену све што су могли, били изузетно убитачни у контранападима. Данас сам на састанку и апострофирао да морају бити стрпљиви и у моменту када се одузме лопта, а доћи ће тај моменат, да излете као ракете јер на такву игру тешко ко може да парира", објаснио је Пикси.

Каже да су показали ново лице Србије и да је све зачињено изузетно одважном и храбром игром.

На констатацију да вероватно нико у Србији није веровао у овакво издање "орлова", Пикси наглашава да је битно да он верује и зна шта жели, да то пренесе играчима и да они прихвате.

"Мислим да је 0:0 против европског шампиона добар резултат, али имали смо и неколико ситуација где смо могли да победимо", подсећа селектор Србије.

Селекција Србије наредну утакмицу игра против Данске у недељу, а Пикси каже да нема много времена за припрему, али да ће репрезентација сигурно изгледати храбро.

"Спремићемо већ нешто, није то проблем. Драго ми је да су неки играчи први пут играли. Мислим да су била тројица дебитаната - Недељковић, Симић и Белић. То је лепа вест за фудбалску Србију. Ја сам неко ко нема страх и мене године апсолутно не интересују. Битно је да даш све од себе, поготово кад играш за своју земљу. То је нешто што не може да се мери са играњем у клубу. У клубу играте за новац, за каријеру, али када дођете и обучете дрес Србије, та емоција је потпуно другачија", истакао је Стојковић.

Цео разговор са Драганом Стојковићем Пиксијем погледајте у видео-снимку на почетку текста.

петак, 06. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару