Читај ми!

"Карађорђе" као "Бернабеу" - Војводина заменила подлогу на домаћем терену

Фудбалски клуб Војводина представио је терен на стадиону "Карађорђе" у Новом Саду са новим дренажним системом представницима бројних тимова из заједнице Суперлиге Србије.

Директор продаје компаније "Грас Макс", која је радила шивење траве, Ив де Кокер рекао је да је пре неколико недеља на стадиону Реал Мадрида "Сантјаго Бернабеу" уграђен исти хибридни систем као на "Карађорђу".

"У тло је уграђено 20 милиона полипропиленских влакана. Терен ће бити сигуран и са карактеристикама које су безбедне за играче без обзира да ли се игра лети или зими", рекао је Де Кокер.

Директорка стадиона "Карађорђе" Јелена Кулпински рекла је да је Војводина трећи клуб у Србији који ће играти на хибридном терену.

"Овако нешто слично постоји у Бачкој Тополи и на стадиону 'Рајко Митић'. Ово је трећи хибридни терен у Србији, али само ова три имају систем грејања. Ако се нешто не промени, 14. септембра би требало да играмо против Железничара на новом терену", рекла је Кулпински.

Додала је и да се стадион ових дана максимално сређује, освежавају се трибине пред повратак клуба у Нови Сад, али и да се у Војводини надају скорашњем реновирању целог "Карађорђа".

"Сем постављања траве и ушивања, рађена је нивелација терена јер смо имали велики пад, постављен је нови систем грејања, заливања терена, копали смо нови бунар због проблема са водом. Овај терен захтева много више него претходни", изјавила је Кулпински.

Презентацији терена претходило је предавање о одржавању хибридне траве, а целокупне радове изводила је фирма "Гарден гроуп КФТ" из Будимпеште.

среда, 04. септембар 2024.
28° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару