Винисијус Жуниор: Уколико се расизам не смањи, Шпанија не треба да организује Мундијал 2030.

Бразилски фудбалер Винисијус Жуниор који наступа за Реал Мадрид изјавио је да у Шпанији постоји расизам и да уколико се он не смањи до 2030. године ова држава не треба да организује Мундијал.

Играч Реал Мадрида често се сусреће са расизмом на утакмицама и користи сваку прилику да прича о њему. У последњем интервјуу за Си-Ен-ен изјавио је да Шпанија која је један од домаћина Мундијала 2030. године треба да откаже организацију такмичења уколико се расизам не смањи.

"Надам се да Шпанија може да еволуира и схвати колико је озбиљно вређати некога због боје коже. До предстојећег Светског прввенства имамо доста времена да се нешто промени, јер ако до 2030. ствари не буду еволуирале, мислим да морамо да променимо место одржавања Мундијала. Јер ако се играч не осећа пријатно и безбедно да игра у земљи у којој може да трпи расизам, мало је компликовано“, изајавио је бразилски фудбалер.

Нападач истиче да му је у Мадириду лепо.

"Желим да учиним све што је могуће да се ствари промене, јер у Шпанији има много људи, већина, који нису расисти. То је мала група која на крају утиче на имиџ државе која је веома добра за живот. Волим да играм за Реал Мадрид, јер имам најбоље услове да живим овде са својом породицом. Случајеви расизма могу и морају да се смање", закључио је Винисијус.

Најнепријатнију ситуацију доживео је 2023. године на мечу са Валенсијом на "Местаљи" када је због бројних увреда и повика са трибина утакмица била прекинута на десетак минута, па тим размишља да следећи пут када се нешто слично деси напусти терен.

"У клубу често причамо о томе. Не само ја, већ су сви остали играчи рекли да ћемо, ако се то деси, следећи пут сви заједно напустити терен тако да ти људи који су нас вређали морају да плате много већу казну", закључио је Винисијус.

среда, 04. септембар 2024.
35° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару