Читај ми!

Још један одлазак из Партизана - Салдања у Ференцварошу

Дојучерашњи удбалер Партизана Матеус Салдања нови је играч мађарског Ференцвароша, саопштили су црно-бели.

Након неуспешних покушаја да се кроз квалификације домогне било којег од три европска такмичења, Партизан је принуђен да рупе у буџету, у који се неће слити новац из Уефе, попуњава продајом најбољих играча.

После капитена Светозара Марковића, који је обукао дрес Викторије из Плзења, црно-беле је напустио и најбољи голгетер Матеус Салдања.

Бразилац неће далеко од Србије, пошто је постао нови играч шампиона Мађарске Ференцвароша, који је црно-белима платио обештећење од 4.000.000 евра и обећао 20 одсто од наредне продаје.

Нападач је поручио навијачима да наставе да бодре клуб и да га гледају у Будимпешти.

"Наставите да подржавате клуб, јер је клубу потребан ваш повратак на стадион и пуне трибине. А када имате времена - дођите и гледајте ме у Будимпешти", навео је Салдања.

Трансакција између вицешампиона Србије и клуба из Будимпеште постала је друга најскупља продаја страних играча из Партизана, после Умара Садика који је 2020. године прешао у Алмерију за обештећење од 9.000.000 евра.

Бразилски фудбалер је дошао у Партизан у јулу прошле године из азербејџанског Нефчија. Претходно је играо у домовини, Јапану и Кини. У црно-белом дресу одиграо је 40 утакмица у свим такмичењима, постигао 21 гол и поделио пет асистенција.

Минуле сезоне био је најефикаснији стрелац Суперлиге Србије са 17 погодака, а уврштен је и у најбољи тим шампионата.

За разлику од Партизана, Ференцварош ће ове сезоне играти Лигу Европе, пошто је у последњој рунди квалификација елиминисао бањалучки Борац. Противници у лигашкој фази другог по квалитету еропског такмичења биће му Тотенхем, Ајнтрахт, АЗ Алкмар, Паок, Малме, Динамо Кијев, Ница и Андерлехт.

уторак, 03. септембар 2024.
27° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару