Читај ми!

Мркела: Бићемо конкурентни, никоме неће бити лако на "Маракани"

Спортски директор Фудбалског клуба Црвена звезда Митар Мркела изјавио је да је циљ екипе да буде конкурентна у Лиги шампиона, као и да противницима неће бити лако на стадиону "Рајко Митић".

Звезда је у четвртак добила ривале у првој фази елитног европског такмичења.

"Желели смо да се одмеравамо са најбољима и сада ћемо имати никад бољу прилику за то. Жребом је одлучено да ћемо се састати са великанима фудбалске игре. Играћемо против европских првака и клубова који су већ годинама у успону. Наш циљ је да будемо конкурентни, што ћемо верујем и учинити. Сигуран сам да ниједној екипи неће бити лако на Маракани да се избори за бодове, Боде је прави пример колику моћ поседује наш стадион када су трибине испуњене", изјавио је Мркела, преноси клупски сајт.

Црвена звезда је сазнала и распоред утакмица и први меч играће против Бенфике 19. септембра од 18:45 часова у Београду.

Мркела је рекао да је Бенфика квалитетна екипа, као и да очекује занимљив и неизвестан меч. 

"Први меч нас очекује против Бенфике, која је изузетно квалитетна екипа, желимо да се већ на првој утакмици представимо Европи на прави начин. Мислим да ће то бити изузетно занимљив и неизвестан меч. Играчи и стручни штаб имају довољно времена да се припреме за ту утакмицу и верујем да ћемо до тада додатно подићи ниво игре", поручио је спортски директор Црвене звезде.

Потом се осврнуо на остале противнике са којима ће Звезда играти.

"Интересантно је и да нас након тог меча очекују два везана гостовања Интеру и Монаку, а затим и две утакмице на нашем стадиону против Барселоне и Штутгарта. Дуго нисмо играли са шпанским тимом, а судбина је одредила да Барселону угостимо на дан када смо поразили Ливерпул, надам се да ће се историја поновити. До краја године ћемо се састати и са Миланом, а затим одиграти и две европске утакмице против екипе ПСВ и Јанг Бојса у јануару, што је значајна промена у односу на претходне године", рекао је Мркела.

Спортски директор Звезде је на крају поручио да сви у клубу верују у тим, као и да неће разочарати навијаче.

"Верујем у наш тим и оно што радимо, као и да нећемо разочарати навијаче који ће ове године имати прилику да уживају у фантастичним утакмицама" закључио је Мркела.

Звезда ће у Лиги шампиона играти против Бенфике, Интера, Монака, Барселоне, Штутгарта, Милана, ПСВ-а и Јанг Бојса.

субота, 31. август 2024.
34° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару