Читај ми!

Звезда добила ривале у Лиги шампиона – два пута у Милану, Барселона у Београду

Фудбалери Црвене звезде играће против Интера, Барселоне, Бенфике, Милана, Јанг бојса, ПСВ-а, Штутгарта и Монака у Лиги шампиона, одлучено је жребом у "Грималди форуму" у Монте Карлу.

Звезда добила ривале у Лиги шампиона – два пута у Милану, Барселона у Београду Звезда добила ривале у Лиги шампиона – два пута у Милану, Барселона у Београду

Једини представник Србије у реформисаној Лиги шампиона, Црвена звезда, играће осам утакмица у најквалитетнијем европском такмичењу, четири на свом терену и исти број мечева у гостима.

Звезда ће дочекати Барселону из првог и Бенфику из другог шешира, а гостоваће два пута у Милану код Интера из првог и Милана из другог бубња.

Из трећег шешира је добила Јанг бојс, с којим ће играти у Берну, а против ПСВ-а на свом терену. Штутгарт и Монако долазе из четвртог шешира. Црвено-бели ће дочекати немачки тим, а гостоваће код Монака.

Уместо 32, Лига шампиона ће од предстојеће сезоне имати 36 учесника. Тимови нису подељени у осам група од по четири, већ ће се на основу броја сакупљених бодова рангирају на јединственој табели, као у националним шампионатима.

Разлика у односу на државна првенства је у формату надметања, који није класичан лигашки, што значи да се тимови неће по два пута састати са сваким од 35 противника, већ ће сваки учесник током прве (лигашке) фазе Лиге шампиона одиграти по осам утакмица са осам различитих противника.

Свих 36 клубова су ручно извучени коришћењем лоптица, а затим су помоћу аутоматизованог софтвера насумично добили ривале из четири шешира.

Четврти пут у 21. веку и другу годину заредом Звезда је учесник елитног европског такмичења.

До осмине финала два путића

Након завршетка лигашке фазе такмичења осам првопласираних тимова на табели избориће директан пласман у осмину финала и биће касније носиоци пред жреб за ту рунду.

Екипе позициониране од деветог до 24. места мораће да одиграју додатну – плеј-оф рунду, а победници двомеча ће попунити преосталих осам места у осмини финала.

На жребу за плеј-оф рунду носиоци ће бити тимови који су лигашку фазу такмичења завршили између деветог и 16. места, па ће за противника добити једну од екипа које су заузеле позиције од 17. до 24.

Последњих 12, односно тимови који су лигашки део надметања завршили испод 24. места на табели, окончаће свој европски пут, без могућности да се преселе у Лигу Европе или Лигу конференције.

Сви дуели у нокаут фази такмичења, од плеј-офа до полуфинала, играју се у форми двомеча у којем не важи гол у гостима. У плеј-оф рунди и осмини финала носиоци ће играти реванш на свом терену.

Као и до сада, домаћин финала биће унапред одређени град, а ове сезоне је то Минхен. Први пут од 2012. године најважнија утакмица европског фудбала биће одиграна на "Алијанц арени", дому фудбалера Бајерна.

Распоред Лиге шампиона:

Лигашка фаза:
Прво коло: 17-19. септембар 2024.
Друго коло: 1-2. октобар 2024.
Треће коло: 22-23. октобар 2024.
Четврто коло: 5-6. новембар 2024.
Пето коло: 26-27. новембар 2024.
Шесто коло: 10-11. децембар 2024.
Седмо коло: 21-22. јануар 2025.
Осмо коло: 29. јануар 2025.

Нокаут фаза:
Плеј-оф: 11-12. и 18-19. фебруар 2025.
Осмина финала: 4-5. и 11-12. март 2025.
Четвртфинале: 8-9. и 15-16. април 2025.
Полуфинале: 29-30. април и 6-7. мај 2025.
Финале: 31. мај 2025. у Минхену

четвртак, 29. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару