Још један Србин у Енглеској - Алексић нови играч Сандерленда

Млади српски фудбалер Милан Алексић нови је играч Сандерленда, саопштио је енглески клуб.

Након Михаила Ивановића, који је задужио дрес Милвола, још један млади српски фудбалер је у смирај прелазног рока пронашао ангажман у Енглеској.

Милан Алексић је из крагујевачког Радничког прешао у Сандерленд, са којим је потписао уговор на четири године, уз опцију једне додатне. После Суперлиге Србије, имаће прилику да се докаже у Чемпионшипу, другом рангу енглеског фудбала.

Млади везиста је каријеру започео у Партизану, пре него што је 2023. године прешао у Раднички 1923. Недавно је постигао гол у оба дуела са барским Морнаром у квалификацијама за Лигу Европе.

"Милан Алексић је невероватно талентован млади играч, који је на рубу репрезентације. Ценимо његову креативност и свестраност, али разумемо да ћемо морати да будемо стрпљиви док се прилагођава новој земљи и новом клубу. Иако нећемо журити са ангажманом, његов досадашњи напредак и таленат значе да чврсто верујемо да може постати важан играч за Сандерленд у будућности", наведено је на званичном сајту клуба.

Како преносе београдски медији, Раднички је зарадио око 3.000.000 евра фиксно, а са бонусима би вредност трансфера требало да нарасте и до 3.800.000 евра. Крагујевчани су задржали и одређене проценте од наредне продаје.

Сандерленд је фудбалски понос севера Енглеске, мада последњих година грца у проблемима. Испао је из Премијер лиге у Чемпионшип 2017, а годину касније чак и у Лигу 1 - трећи ранг енглеског фудбала. Био је и на прагу банкрота, али се извукао и претпрошлог лета вратио у Чемпионшип. Одлично је ушао у нову сезону, пошто је први на табели после три кола са максималним учинком.

Михаило Ивановић и Милан Алексић су на списку селектора Драгана Стојковића Пиксија за утакмице против Шпаније и Данске на старту Лиге нација.

субота, 31. август 2024.
34° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару