Партизан остао без капитена - Света Марковић у Викторији

Досадашњи капитен фудбалера Партизана Светозар Марковић званично је постао нови играч Викторије из Плзења, саопштио је чешки клуб.

Партизан остао без капитена - Света Марковић у Викторији Партизан остао без капитена - Света Марковић у Викторији

Српски дефанзивац је напустио редове црно-белих и потписао уговор на три године са Викторијом из Плзења.

Светозар Марковић је дошао у Партизан из млађих категорија Радника из Бијељине у јулу 2011. године. Прошао је све селекције црно-белих.

Као капитен кадетске екипе, Марковић је лета 2017. прикључен сениорском тиму, у којем је дебитовао код тренера Мирослава Ђукића. На утакмици Купа Србије против Ртња заменио је у 88. минуту Бојана Остојића.

Занимљиво, прву европску утакмицу у дресу Партизана одиграо је управо против Викторије из Плзења у шеснаестини финала Лиге Европе 2018. године.

Марковић је од 2019. до 2022. био члан грчког Олимпијакоса, али су га црвено-бели из Пиреја слали на позајмице у Ларису и Партизан, пре него што се и званично вратио у Хумску улицу и преузео капитенску траку.

За разлику од Партизана, Викторија ће ове сезоне играти Лигу Европе, а противници ће јој бити Манчестер јунајтед, Реал Сосиједад, Лудогорец, Андерлехт, Ајнтрахт, Паок, Динамо Кијев и Атлетик Билбао.

субота, 31. август 2024.
34° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару