Читај ми!

Станојевић: Тежак је грб Партизана, тужно је без навијача на јужној трибини

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић рекао је после првенствене победе над Железничаром у Хумској да је тешко носити "црно-бели" грб, нагласивши да је било изазовно играти после два пораза од кијевског Динама

Станојевић је додао да је у Хумској тужно је без навијача са јужне трибине. 

"Задовољни смо резултатом, игром смо задовољни на моменте. Прво полувреме мислим да смо добро играли, да је лопта ишла брзо, боље смо се кретали без лопте. Касније се појавила нека нервоза. Све је то разумљиво, тежак је грб Партизана и тешко је после онаквих пораза које смо имали, али могу да будем задовољан јер су момци одрадили све како би требало", рекао је Станојевић на конференцији за медије после победе над Панчевцима у мечу 3. кола Суперлиге Србије. 

Станојевић сматра да екипа мора боље.

"Играли смо на махове, али за разлику од меча са Напретком, играли смо макар на махове и то је нешто што је добро. Тај квалитет мора да се повећа на дуже интервале. Имали смо доста ситуација пред голом Железничара, али њихова екипа није дуго изгубила, доста су се добро показали и могу да будем задовољан", додао је Станојевић.

Истакао је тренер Партизана да зна где има највише проблема. 

"Фали нам ритма и интензитета, фали нам да 'зуји'. Морамо да будемо моћнији, да изађемо из наше половине. Увуче се страх. Имате играча више, ви се уплашите и правите грешке које не би правили у нормалној ситуацији. Није лако носити грб Партизана, али публика нас је дочекала изузетно позитивно после свега што смо им приредили и хвала им на томе. Тужно је без 'југа', много је тужно, није нам лако. То је много тешко за нас, али људи који су били ту - били су позитивни", истакао је Станојевић.

На мечу није било голгетера екипе Матеуса Салдање, који је утакмицу пратио са трибина.

"Салдања има понуда и 'глава му није овде'. Био је ту уз екипу, позитиван је, са нама је, он је наш најбољи играч, али није лако странцима који имају неке јасне циљеве у животу. Морамо да се адаптирамо на све ситуације. Потребни су ми момци 'са главом' у овом тешком тренутку", подвукао је Станојевић.

Хоао Грималдо је дебитовао за Партизан, а Станојевић не крије да од њега очекује много. 

"Кажу да је први пут спавао после шест дана, не зна наше захтеве. Он је атрактиван играч, биће атрактиван за публику, само да не буде за мене погубан. Доведен је као појачање, тражимо тренутак кад ћемо га максимално искористити. Данас је показао да ће бити атрактиван, опасан у тренуцима један на један, један на два", закључио је тренер "црно-белих".

Партизан наредни меч код куће игра у четвртак од 20.00 часова против швајцарског Лугана, у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу Европе.

понедељак, 05. август 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару