Читај ми!

Нападач Ђорђе Јовановић вратио се у Партизан

Прво појачање црно-белих у летњем прелазном року је Ђорђе Јовановић, нападач који је у Партизан дошао као позајмљени играч из швајцарског Базела. Јовановић је својевремено потекао у београдском клубу и изразио је велико задовољство због повратка на омиљени терен.

Јовановић је прошао све селекције Партизанове омладинске школе након што је, као дете, откривен на турниру у Гучи.

За први тим је заиграо 2016. године код тренера Ивана Томића, да би са Партизаном освојио титулу првака Србије у сезони 2016/17 и пехар Купа Србије у сезонама 2016/17 и 2017/18.

Јовановић је потом играо у Белгији, Шпанији, Изралелу и Швајцарској. Протекле сезоне у тиму Базела постигао је шест голова и додао седам асистенција на 25 утакмица.

При потписивању уговора није крио задовољство због повратку у свој клуб у коме је почео играчку каријеру.

"Пуно ми је срце. Као мали сам дошао у Партизан, прошао све млађе категорије и знам шта значи грб клуба, притисак, али и огромна љубав која уз то иде. Отишао сам практично као дете, а враћам се фудбалски зрео и врло добро знам шта су клупски захтеви и жеље навијача - само највиши циљеви", рекао је Јовановић.

Посебно је истакао да је пред тимом у наредној сезони велики изазов и да се већ сада припрема за то

"Испред нас су квалификације за Лигу шампиона, као сан сваког фудбалера и практично од данас крећу за мене припреме за моју нову еру у Партизану! Даћу и више од максимума и радујем се изласку пред навијаче на мом стадиону! Привилегија је и задовољство", истакао је Јовановић.

Уколико се Партизан одлучи да откупи уговор позајмљеног српског нападача, мораће да плати два милиона евра Базелу.

петак, 21. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије