ФК Партизан: Апел препун неистина, клевета, инсинуација и лажних оптужби

Фудбалски клуб Партизан се огласио поводом данашњег апела групе бивших играча и тренера црно-белих. Из Хумске кажу да јавност у Србији, а првенствено сви који воле Партизан, најпре морају знати да је објављено саопштење препуно неистина, клевета, инсинуација и лажних оптужби.

Некадашњи фудбалери, тренери и спортски радници Фудбалског клуба Партизан објавили су раније данас апел са захтевом за преузимање одговорности и смену комплетне управе клуба из Хумске.

Текст под називом "Апел за слободан Партизан" потписало је 79 бивших фудбалера, тренера и спортских радника ФК Партизан. Они су, између осталог, затражили неопозиве оставке свих руководећих органа клуба, као и распуштање садашњег сазива Скупштине и оставке сваког од 41 представника.

Након што је апел бивших играча и тренера објављен, саопштењем се огласио и ФК Партизан, тврдећи да је апел препун неистина, клевета, инсинуација и лажних оптужби.

"ФК Партизан је приморан да се огласи поводом данашњег апела тзв. групе бивших играча клуба. Јавност у Србији, а првенствено сви који воле Партизан, најпре морају знати да је саопштење препуно неистина, клевета, инсинуација, лажних оптужби, а пре свега се у саопштењу наводе имена бивших играча клуба који ни на који начин не подржавају апел", пише у саопштењу ФК Партизан.

Челници вицешампиона Србије тврде да је, према сазнањима клуба, један од иницијатора и креатора апела бивши играч Партизана Ђорђе Томић, који је, како кажу, у јавности познат по својим иступима и ставовима према актуелном руководству, а који су усмерени на уношење немира и раздора међу свима који воле Партизан.

Из Хумске кажу да је апел објављен са очигледном жељом да се ванинституционално и мимо Статута клуба иницирају некакве промене.

"Јавност треба да зна да је Томић већ био ангажован у Партизану пре више од деценије, али је на радном месту провео укупно три дана, самовољно га напустивши са образложењем да рад у омладинској школи клуба није за њега", пише у саопштењу.

"Манипулације приликом убеђивања људи да подрже апел"

Челници црно-белих тврде да Скупштина Партизана функционише редовно, као и Управни одбор, који су изабрани у јануару 2022. године, са мандатом до 2027. године, у процедурама које предвиђа Статут.

"Седнице свих органа клуба, па и Скупштине, се одржавају у складу са Статутом клуба. Целокупно саопштење обилује неистинама, а врхунац свега представља чињеница да су у протеклим данима вршене манипулације приликом убеђивања људи да подрже апел, па су се тако на првобитном списку нашла имена бивших играча и легенди клуба који ни на који начин нису повезани са тзв. апелом, а који су већ контактирали клуб поводом целе ситуације", наведено је у саопштењу ФК Партизан.

Челници Партизана тврде да нема говора о "некаквом вишегодишњем правном насиљу" и финансијским малверзацијама и злоупотребама, које се наводе у апелу, с обзиром да Партизан сваке године успешно пролази мониторинг Уефе и процес лиценцирања при Фудбалском савезу Србије, који имају увид у целокупно пословање клуба.

"Аутори саопштења такође наводе некакво 'пропадање омладинске школе', ваљда желећи исто како би они преузели руковођење школом, а реалност је таква да су омладинска и кадетска селекција клуба шампиони Србије у прошлој сезони, да је омладинска селекција клуба са много успеха наступала у Уефа лиги младих, а да је школа у претходним годинама 'произвела' играче који ће са поносом представљати Србију на предстојећем Европском првенству - Влаховића, Павловића, Миленковића, Лукића, Живковића и друге", истичу у саопштењу клуба из Хумске.

Кажу да ће Партизан наставити са припремама за наредну сезону и са функционисањем у складу са Статутом и регулативама ФСС, те да се по овом питању више неће оглашавати.

уторак, 25. јун 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару