Бивши играчи и тренери Партизана захтевају смену челника клуба

Чланови Удружења бивших играча, тренера и истакнутих спортских радника Фудбалског клуба Партизан затражили су у јавном апелу неопозиве оставке свих руководећих органа клуба из Хумске.

Чланови Удружења бивших играча, тренера и истакнутих спортских радника Партизана објавили су јавни апел у којем захтевају неопозиве оставке свих руководећих органа клуба, укључујући и потврду оставке председника, неопозиву оставку генералног директора, неопозиве оставке чланова Управног одбора и распуштање садашњег сазива Скупштине и неопозиве оставке сваког од 41 представника.

"Овим Апелом, доле потписани, чланови Удружења бивших играча, тренера и истакнутих спортских радника ФК Партизан придружују се иницијативи и часној борби навијача Партизана који су захтев за преузимање одговорности и смену комплетне Управе ФК Партизан јасно прокламовали", пише у саопштењу.

Бивши играчи и тренери траже хитно сазивање Изборне скупштине ФК Партизан на којој би се изгласао нови Статут клуба, увођење привремених мера у ФК Партизан у складу са законом и хитно спровођене истражних радњи јавног тужиоца против руководилаца ФК Партизан.

"Овим путем апелујемо на све чланове нелегитимне управе, људе недостојне функција које обављају, на челу са председником у оставци и генералним директором Клуба, који су својим нечасним радњама и бахатошћу довели исти у најтежи положај још од оснивања, да омогуће враћање достојанства Партизану. Уколико у њима постоји макар и трунка савести и одговорности за злодела која чине, нека овај апел схвате као последњу прилику да својим моменталним и неопозивим оставкама по први пут ураде племениту и часну ствар за Клуб над којим су се иживљавали последњих десет година. Оставка је оно што му дугују, оставка је највише што су икада били и што ће бити у прилици да му дају", пише у саопштењу.

Апел је потписало 79 бивших фудбалера и тренера Партизана, а међу њима су Саша Илић, Иван Голац, Владимир Вермезовић, Горан Богдановић, Милинко Пантић, Златко Захович, Матеја Кежман, Зоран Тошић, Владимир Стојковић, Лазар Марковић, Младен Божовић, Радосав Петровић. Милош Јојић, Петар Шкулетић...

У саопштењу је наглашено да ниједан од потписника апела не врши никакву функцију, нити има било који статус у клубу.

"Овај апел сматрамо моралним чином и личном обавезом јер је наша дужност да се изборимо за опстанак и ослобођење ФК Партизан. Заједно са навијачима, који су у борби за слободан Партизан поднели највећу жртву, користимо ову прилику да позовемо све партизановце, истакнуте јавне личности, симпатизере и пријатеље Клуба да нам се у овој борби придруже и да на примерен и достојанствен начин подрже иницијативу за препород вољеног Клуба", пише у саопштењу.

уторак, 25. јун 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару