Пикси саопштио коначан списак фудбалера за Европско првенство

Селектор репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси саопштио је коначан списак од 26 фудбалера који ће играти на Европском првенству у Немачкој.

У односу на претходна репрезентативна окупљања, међу "орловима" у Немачкој неће бити Немање Радоњића и Страхиње Ераковића.

Са ширег списка од 35 имена прецртани су и голман Партизана Александар Јовановић, нападач црно-белих Самед Баждар, Александар Ћирковић (ТСЦ), Матија Глушчевић (Раднички 1923), Михаило Ивановић (Војводина), Саша Здјелар (ЦСКА) и Јан Карло Симић (Милан).

На коначном списку селектора Драгана Стојковића Пиксија нашао се свеже опорављени Немања Гудељ, а већ одавно нема дилеме да ће на Европском првенству играти Александар Митровић, мада је и он имао проблема са повредом.

Поверење је указано тројици играча из Суперлиге Србије - Немањи Стојићу из ТСЦ-а, те Урошу Спајићу и Срђану Мијаиловићу из Црвене звезде.

Група од 16 репрезентативаца данас стиже у Спортски центар Фудбалског савеза Србије и имаће први тренинг од 17.00 часова. Остали играчи придружиће се до 2. јуна.

Списак селектора Драгана Стојковића

Голмани: Вања Милинковић Савић (Торино), Предраг Рајковић (Маљорка), Ђорђе Петровић (Челси);

Одбрана: Никола Миленковић (Фјорентина), Страхиња Павловић (РБ Салцбург), Милош Вељковић (Вердер Бремен), Срђан Бабић (Спартак Москва), Урош Спајић (Црвена звезда), Немања Стојић (ТСЦ);

Везни ред: Немања Гудељ (Севиља), Душан Тадић (Фенербахче), Андрија Живковић (ПАОК), Сергеј Милинковић Савић (Ал Хилал), Филип Костић (Јувентус), Саша Лукић (Фулам), Филип Младеновић (Панатинаикос), Иван Илић (Торино), Немања Максимовић (Хетафе), Мијат Гаћиновић (АЕК), Лазар Самарџић (Удинезе), Срђан Мијаиловић (Црвена звезда), Вељко Бирманчевић (Спарта Праг);

Напад: Александар Митровић (Ал Хилал), Душан Влаховић (Јувентус), Петар Ратков (РБ Салцбург), Лука Јовић (Милан).

Две провере пред пут у Немачку

Пре поласка на Европско првенство "орлови" ће одиграти две пријатељке утакмице - 4. јуна са Аустријом у Бечу и 8. јуна са Шведском у Стокхолму.

Европско првенство ће бити одржано у Немачкој од 14. јуна до 14. јула ове године. Србија ће играти у групи Ц са селекцијама Енглеске, Данске и Словеније.

Прву утакмицу на шампионату Европе национални тим ће одиграти 16. јуна против Енглеске у Гелзенкирхену. Наредни ривал је Словенија 20. јуна у Минхену, а за 25. јун је заказан дуел са Данском, такође у Минхену.

недеља, 23. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару