Читај ми!

Партизан гостује на "крову", Звезда дочекује ИМТ

Фудбалери Партизана гостују код екипе Вождовца у мечу 28. кола Суперлиге Србије који почиње у 16.55, док ће Црвена звезда од 19.00 часова дочекати ИМТ.

Партизан гостује на "крову", Звезда дочекује ИМТ Партизан гостује на "крову", Звезда дочекује ИМТ

Након победа "вечитих ривала" у мечевима 27. кола, разлика на табели између првог и другог места и даље износи четири бода, а нову прилику за промену бодовног салда водеће екипе ће имати у ванредном колу.

Партизан у потрази за формом

Први на терен ће фудбалери Партизана који ће играти против Вождовца и покушати да вежу другу победу након два кикса због којих су изгубили прво место на табели.

Након "вечитог дербија" у ком су остали непоражени, црно-бели су ушли у серију нешто лошијих игара због којих ће у наставку првенства морати да смање грешке на минимум и да се надају киксевима Црвене звезде.

Пораз од Напретка и реми са екипом Младости делимично су преброђени минималном победом против Спартака, али је јасно да се Партизан налази у кризи.

На последња три меча Партизан је постигао само три гола и мораће пре свега да поради на ефикасности уколико желе да остану у трци за титулу након одличног првог дела сезоне.

Са друге стране, Вождовац још увек чека на тријумф у пролећном делу сезоне. На осам одиграних мечева у 2024. години екипа коју је током зимске паузе преузео Никола Митић забележила је шест пораза и освојила само два бода.

Први део сезоне завршили су у горњем делу табеле, близу зоне која гарантује квалификације за европска такмичења, али су услед лоших резултатa пали на 11. место.

Промене које је екипа направила током зимског прелазног рока, а које су се углавном састојале од продаје најбољих играча негативно су се одразиле на резултате тима који се тренутно налази ближе зони испадања него изласку у Европу.

Звезда у одличној серији резултата

Екипа Владана Милојевића дочекаће ИМТ на свом стадиону и покушати на настави низ победа започет након дербија.

Црвено-бели су након победа против два Радничка, уз славље против Зенита у пријатељском меу, рутински савладали и Јавор у Ивањици и успели да дођу до седмог тријумфа у последњих осам лигашких утакмица.

На последња три суперлигашка сусрета постигли су 10 голова, док се мрежа Омрија Глазера ниједном није затресла, чиме је Звезда потврдила одличну форму.

Иако ће бити без Срђана Мијаиловића и Османа Букарија због суспензија услед нагомиланих жутих картона, Звезда ће важити за великог фаворита у дуелу београдских екипа.

Након почетна четири пораза у другом делу сезоне, ИМТ је у претходна четири сусрета успео да оствари две победе и освоји укупно седам бодова, чиме су се одаљили од зачеља табеле.

Некадашњи фудбалер Партизана Александар Лутовац својим головима донео је већину тих бодова и очекује се да ће уз Милоша Луковића бити највећа претња за црвено-беле.

Резултати и распоред 28. кола Суперлиге:

Уторак:
Нови Пазар - ТСЦ 3:4
Војводина - Чукарички 1:1
Железничар - Радник 3:1

Среда:
Младост - Раднички 1923 16.30
Вождовац - Партизан 16.55
Спартак - Раднички Ниш 18.30
Црвена звезда - ИМТ 19.00

Четвртак:
Напредак - Јавор 17.30

понедељак, 08. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару