Читај ми!

Фудбалери Србије против Русије у првој провери пред Европско првенство (РТС1, 18.00)

Фудбалери Србије одиграће пријатељски меч против селекције Русије у Москви. Утакмица на "ВТБ арени" почеће у 18.00. Директан пренос је на Првом програму РТС-а, а најважније детаље можете пратити на нашем порталу.

Фудбалери Србије против Русије у првој провери пред Европско првенство (РТС1, 18.00) Фудбалери Србије против Русије у првој провери пред Европско првенство (РТС1, 18.00)

Србија против Русије започиње припремни период за предстојеће Европско првенство у Немачкој. Селектор Драган Стојковић ће имати прилику да провери играче, а без обзира што је префикс у дуелу против Русије пријатељски, игра и последично резултат неће бити у другом плану.

Стојковић ће на располагању имати играче на свим позицијама, а селектор је најавио да ће пробати различите опције, те је формација 4-4-2 извесно могућа у једном делу или током целе утакмице против Русије.

Подсећања ради, стратег "орлова" је до сада инсистирао на игри с тројицом фудбалера у дефанзивној линији, због мањка играча који покривају бековске позиције, нарочито с десне стране.

Поред играча који због повреда и приватних обавеза нису на располагању у мартовском термину, селектор репрезентације Србије Драган Стојковић неће моћи да рачуна ни на Николу Миленковића, који је добио дозволу стручног штаба да отпутује за Фиренцу, како би присуствовао сахрани генералног директора Фјорентине Џоа Баронеа. Искусни дефанзивац ће се вратити у петак за Београд и конкурисаће за место у тиму против Кипра 25. марта у Ларнаки.

Фудбалери Србије за пријатељски меч против Русије:

Голмани: Вања Милинковић Савић (Торино), Предраг Рајковић (Мајорка), Ђорђе Петровић (Челси);

Дефанзивци: Милан Гајић (ЦСКА), Срђан Бабић (Спартак Москва), Ерхан Машовић (Бохум), Страхиња Ераковић (Зенит), Страхиња Павловић (Салцбург), Алекса Терзић (Салцбург), Филип Младеновић (Панатинаикос);

Везни фудбалери: Саша Лукић (Фулам), Сергеј Милинковић Савић (Ал Хилал), Саша Здјелар (ЦСКА), Срђан Мијаиловић (Црвена звезда);

Крилни играчи: Андрија Живковић (ПАОК), Мијат Гаћиновић (АЕК), Филип Костић (Јувентус);

Везни играчи и нападачи: Душан Тадић (Фенербахче), Самед Баждар (Партизан), Лазар Самарџић (Удинезе), Лука Јовић (Милан), Александар Митровић (Ал Хилал).

Репрезентације Србије и Русије су до сада одиграле пет међусобних дуела и биланс српске селекције је: једна победа, два ремија и три пораза. Последњи меч припао је Србији резултатом 5:0 у оквиру Б Лиге нација. Стрелци су били Лука Јовић два пута, Душан Влаховић, Филип Младеновић и Немања Радоњић.

Русија без званичног меча више од две године

Репрезентација Русије није одиграла ниједну такмичарску утакмицу више од две године. Уједно, Србија ће бити прва европска селекција противник Русији од почетка рата у Украјини.

Последњи званични меч Русија је одиграла против Хрватске у Сплиту у оквиру квалификација за Светско првенство у Катару, 14. новембра 2021. године.

Подсетимо, руска сениорска репрезентација, фудбалски клубови у мушкој и женској конкуренцији су након почетка рата на простору Украјине суспендовани из такмичења Светске фудбалске федерације и Европске фудбалске уније.

Русија је у претходне две године играла пријатељске дуеле углавном против репрезентација са подручја Азије и Африке. Последњу утакмицу одиграли су 20. новембра 2023. године против Кубе и победили су 8:0.

Селекција је састављена углавном од играча из домаће лиге. Међутим, најбољи појединци наступају у Монаку и Аталанти, Александр Головин и Алексеј Миранчук. Стратег тима је Валериј Георгијевич Карпин, некадашњи везни фудбалер Спартака из Москве, Селте из Вига, Реал Сосиједада и других клубова.

Карпин најчешће наступа у формацији 4-3-3 што даје ширину у игри и брзу транзицију.

Током играчких дана Карпин је за репрезентацију Русије наступао од 1992. до 2003. године. Одиграо је 72 утакмице и постигао 17 голова. Садашњи селектор је ушао у новију историју репрезентације, постигао је први гол за репрезентацију Русије после распада Совјетског Савеза, у победи 2:0 против Мексика 17. августа 1992. године.

После дуела са Србијом, Русија ће играти пријатељски меч против Парагваја, 25. марта.

Дуел Русије и Србије у Москви почеће у 18.00. Утакмицу која ће бити одиграна на "ВТБ арени" можете пратити у директном преносту на Првом програму РТС-а, а најважније детаље пратити на нашем порталу.

уторак, 09. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару