Читај ми!

Матић: Генк је фаворит, али смо извукли поуке из претходних мечева

Тренер фудбалера Чукаричког Игор Матић изјавио да је Генк фаворит у предстојећем мечу Лиге конференција и додао да његов тима има кадровских проблема уочи дуела у Белгији.

Фудбалери Чукаричког гостоваће у четвртак од 18.45 часова екипи Генка у мечу шестог кола групе Ф Лиге конференција. Чукарички је последњи на табели без бодова, док је Генк трећи са шест.

Матић неће моћи са клупе да предводи екипу Чукаричког, пошто је добио црвени картон на дуелу са Ференцварошом у прошлом колу Лиге конференција. Он је имао право да присуствује конференцији за медије, а водио је и тренинг на стадиону Генка.

"Нова утакмица и изазов за нас, против квалитетне екипе Генка. Знамо да су победили у последњој првенственој утакмици. Пун репсект према њима, фаворити су у овом мечу. Са друге стране играмо и ми добро, имамо самопоуздање, што је добро. Извукли смо поуке из претхдоних мечева. Ово јесте последња утакмица у Европи, али мислим да смо у оне две у Лесковцу били добро, изостао је само резултат", рекао је Матић, преноси званични сајт клуба.

Он је истакао да има поверење у своје сараднике који ће водити тим са клупе.

"Биће ми свакако необично. Правила су таква да током утакмице нема комуникације са стручним штабом, а имам поверења у моје сараднике. Утакмицу смо спремили два дана. Верујем да ће бити као да сам доле. Можда сам и ја бурно реаговао у Лесковцу. Не би требало да буде неких непознаница, јер смо се све договорили. У сваком случају имаћемо заједнички састанак, пре меча", додао је тренер Чукаричког.

Матић је навео да ће га на утакмици мењати Горан Станић и остали сарадници.

"На свакој утакмици имамо кадровских проблема, а заиста не знам ни када смо били у пуном саставу. Дошли смо без шест стандардних играча, против Фиорентине нисмо имали седам. Остали смо са младим централним бековима Ковачевићем и Серафимовићем, после повреде Врањеша, суспензије Јовановића и болести Суботића. Ипак, имам потпуно поверење у њих. Очекује нас лепа утакмица. Имаћемо у тиму доста младих играча. То им је прилика да се покажу", истакао је Матић.

Он је навео да је наступ Чукаричког у Лиги конференција лепо искуство за клуб.

"Лепо искуство за клуб, мене као тренера, играче. Велика школа. Кад видим против каквих смо екипа играли, тренера, играча, мислим да је то топ ниво. Волео бих да је то трајало, да смо освојили неке бодове. Опет, ово је наша тек прва година у групној фази, скупљали смо искуство, надам се, ако дођемо до Европе и следеће године, да ћемо оставити много бољи утасак. Постоји само лекција, не и пораз. Жал остаје, свакако", закључио је Матић.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару