Читај ми!

Раде Богдановић: Репрезентација је лимитирана квалитетом

Некадашњи фудбалер и аналитичар Раде Богдановић истакао је после пласмана Србије на Европско првенство да је играчки кадар лимитиран квалитетом, али да постоји велико очекивање јавности и много недостатака у организацији игре.

Репрезентација Србије се домогла пласмана на Европско првенство након ремија са Бугарском 2:2 у последњем колу квалификација.

"Репрезентација је подобро лимитирана својим квалитетом и очекивања су увек велика, међутим ту има много недостатака у организацији игре. Зато је то увек стрес. Не слажем се да је цела нација очекивала да ћемо да 'самељемо' Бугаре. Јесте да су они последњи на табели, али познајемо ми јако добро нашу репрезентацију и није ни чудо што је дошло до пада концентрације, могло би се рећи и дисциплине, али и неких тактичких варијанти и дилема које су проузроковале стресну утакмицу са срећним крајем", навео је Богдановић гостујући у специјалној емисији на РТС-у, посвећеној утакмици Србије против Бугарске.

Србија је изборила пласман на Европско првенство као другопласирана екипа у Групи Г, Мађарска је у истом термину савладала Црну Гору 3:1 и обезбедила прву позицију.

Жреб за Европско првенство биће одржан 2. децембра.

Коначна табела Групе Г:

1. Мађарска 18
2. Србија 14
3. Црна Гора 11
4. Литванија 6
5. Бугарска 4

петак, 24. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије