Читај ми!

Чапљић: Ако не дође до успеха који очекујемо, онда долази до великог разочарања

Некадашњи југословенски фудбалер Владо Чапљић истакао је у емисији Један добар дан на РТС-у да није сумњао у победу репрезентације Србије над Црном Гором у квалификацијама за Европско првенство, али и да је јавност еуфорична због чега долази до разочарања уколико фудбалери не направе успех.

Фудбалери Србије савладали су Црну Гору 3:1 у претпоследњем колу квалификационог циклуса за Европско првенство чиме су дошли на корак до пласмана на шампионат Европе.

Некадашњи фудбалер Владо Чапљић је истакао да је квалификациони циклус одигран под притиском и да је Србија у једном моменту имала кризу резултата, али не и игре.

"Нисам сумњао, заиста, и сматрам без икакве препотенције или омаловажавања противника да смо ми екипа која је заслужила да буде и прва у овој групи. Али ти одређени проблеми који смо имали у два дуела са Мађарима су нас довели у ову ситуацију, али данас смо весели, заиста", истакао је Чапљић.

Србија се тренутно налази на другом месту Групе Г са 13 освојених бодова на седам одиграних дуела, иза Мађарске са бодом више и испред Црне Горе која је уписала осам бодова.

"Поред великог оптимизма, увек имам дозу резерве, ипак је то спорт и посебно фудбал, никад статистика не одлучује. Задња ствар која може да нам буде асоцијација на Митровића, то је хтење, залагање и борбеност. Ево, показало се да зна да да изузетно ефектне голове, да је поткован и фудбалском техником", рекао је Владо Чапљић.

Некадашњи репрезентативац Југославије навео је да је најбоља утакмица генерације била против Норвешке у Лиги нација одиграна септембра 2022. године. 

"Морамо да схватимо да ми имамо индивидуални квалитет. Морам споменути Филипа Костића јер сам био у Крагујевцу као тренер када је своје прве сениорске кораке направио. Мало сам и емотивно везан за њега и знам шта може и шта не може. Тако да и он је у групи играча који даје свој максимум и знамо испод неког нивоа да неће да иде", истакао је Чапљић.

Репрезентацију Србије очекује дуел последњег кола квалификација против Бугарске, 19. новембра, у коме ће "орловима" бод, тј. реми бити довољан за пласман на првенство Старог континента.

"У одређеним моментима највише против Мађара смо то приметили, недостаје нам тимска игра. Ми смо индивидуално јаки и када упоредимо све играче у мађарској репрезентацији и нашој, заиста, ми смо у великој предности, али они су тимски одиграли боље утакмицу. Обично у тим важним утакмицама мањи притисак и мање оптерећење имају 'мање екипе'. Вероватно велики притисак и све утакмице које су играли у овим квалификацијама, ми смо и победили пре него што су и одигране. То је велики проблем. Заиста да једноставно од почетка, ако у петој минути не водимо два нула, већ је проблем. Већ долази до нервозе, не на терену, него и нас који гледамо. Тако да је та ситуација таква каква и јесте. Ми заиста смо дошли неочекивано у овакву ситуацију да се боримо, иако и поред тога једне утакмице која је могла да доведе до неизвесности, ја мислим да није било неизвесности", казао је Чапљић.

Чапљић је истакао да је јавност у Србији веома еуфорична што је некада лоше, а у појединим тренуцима и добро.

"Ако не дође до успеха који очекујемо, онда долази до великог разочарања. Наша радост аутоматски доноси тежину и екипи против које смо играли. И они се осећају да су велики кад ми имамо толику радост према том резултату", закључио је некадашњи фудбалер Владо Чапљић.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару