Читај ми!

Бошковић: Србија исцрпљена физички и емотивно, Мађари Црној Гори показали како против "орлова"

Некадашњи фудбалер Црвене звезде Бранко Бошковић изјавио је да Црна Гора може да изненади Србију на мечу квалификација за Европско првенство, које ће бити одржано наредне године у Немачкој.

Србија ће у уторак од 20.45 часова на стадиону "Рајко Митић" дочекати Црну Гору у мечу групе Г квалификација за ЕП 2024. "Орлови" су пре два дана у Будимпешти поражени од Мађарске (1:2) и налази се на другом месту на табели са 10 бодова, док је Црна Гора трећа са осам уз меч мање. Мађарска је прва са 13 поена.

"Нисам очекивао да ће овај меч у Београду имати толики значај. Сматрао сам да је Србија фаворит у групи, али испоставило се да је СП оставило трага на њих. И поред одличних појединаца, селектора и атмосфере коју су имали, кубуре с одбраном и у појединим моментима, колико год да изгледају као озбиљна екипа, изненаде и примају голове који не смеју да се десе озбиљној селекцији", рекао је Бошковић за подгоричку Побједу и наставио:

"Имам осећај да Србији од Мундијала у Катару недостаје оно што је Мађарска показала - дисциплина и концентрација. Играју они у дефанзиви срцем и боре се, али делују као неискусна репрезентација, а с обзиром на квалитет требало би да играју много зрелије и пре свега да примају мање голова".

Он је похвалио везни ред и напад Србије.

"Мађарска је показала какав треба да буде рецепт Црне Горе - да игра дисциплиновано и добро у одбрани. Црна Гора тако треба да изађе на терен, а нема шта да изгуби. Терен 'Маракане' је велики и сигурно имамо и ми појединце да можемо да изненадимо. Али пре свега мора да буде чврста одбрана. Мађари су показали да и са слабијим индивидуалним квалитетом могу да делују тако моћно и одиграју добро", објаснио је Бошковић.

Истакао да ће Црна Гора имати психолошку предност у Београду.

"Србија је исцрпљена физички и емотивно. Дали су све за победу у Будимпешти, а сад им долази Црна Гора и морају да се ваде. Ми немамо шта да изгубимо, сакупили смо доста бодова, уз мало среће могли смо и више. Треба да одиграмо мушки. Србија ће вероватно имати иницијативу и држати лопту као што је и против Мађара. Ако будемо добро стајали, како меч буде одмицао може да се и нама укаже шанса да нешто урадимо. А и ако не урадимо, Боже мој, ова генерација је направила добар резултат све и да се не пласира на ЕП", закључио је Бошковић.

Бошковић (43) је поред Црвене звезде играо за Могрен, Пари Сен Жермен, Троу, бечки Рапид и Ди-Си Јунајтед. Од 2002. до 2005. је наступао за Србију и Црну Гору, а од 2007. до 2014. је играо за селекцију Црне Горе.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару