Фудбалери Звезде против Јанг бојса, прилика за прву победу црвено-белих на евросцени (РТС 1, 21.00)

Фудбалери Црвене звезде одиграће утакмицу другог кола Групе Г Лиге шампиона против швајцарског Јанг бојса. Меч је на програму од 21.00 уз директан пренос на Првом програму РТС-а. Ток дуела и најважније детаље можете пратити на нашем порталу.

Звезда и Јанг бојс одиграће први овосезонски дуел у Лиги шампиона и укупно пети међусобни. Црвено-бели ниједном нису поражени од швајцарске екипе, три меча завршена су ремијем и један победом српског клуба.

Звезда на последњим мечевима у Суперлиги Србије не демонстрира надмоћ над противницима. Супериорна игра и тактика тренера Барака Бахара у припремном периоду виђена је тек на неколицину мечева у домаћем шампионату. Звезда заузима треће место.

Јанг бојс у Суперлиги Швајцарске такође не бриљира, иако је барем према статусу клуба и играчима далеко најквалитетнији тим у земљи. Тренутно се налазе на другој позицији.

Оба тима у меч другог кола Групе Г Лиге шампиона улазе с поједнаким шансама да убележе тријумф. С тим што ће Звезда имати далеко повољнију ситуацију због домаћег терена и навијача. Гости из Берна управо публику и атмосферу на стадиону "Рајко Митић" апострофирају као највећи адут Звезде. 

Стари знанци жељни тријумфа

Звезда и Јанг бојс су тимови који негују сличан начин игре. Велики број акција почиње из задње линије и ретко прескачу везни ред, односно средину терена. Или супротно, играју дубоки пресинг. Борба за посед, али и директна игра испред лопте биће примарни циљ оба тима.

Тренер екипе из Берна Рафаел Вики најчешће наступа у формацији 4-4-2, међутим, у зависности од ситуације на терену, тим се понекад ротира у 4-3-3, а онда до изражаја долази дефанзивни везни фудбалер који је постаје осовина игре с лоптом што условљава и померање тежишта с једног на други крај терена.

Један од најбољих играча Јанг бојса је Жан Пјер Нсаме, нападач који је ове сезоне постигао четири гола на седам утакмица. Нсаме шесту сезону наступа за жуто-црне. Извесно је да ће његов партнер у нападу против Звезде бити Мешчак Елија.

Поменути играчи уз Итена Седрика и Жоела Монтеира играју већ дуги низ година у истом тиму, што је највећи адут Јанг бојса за меч против Звезде. Нападач Силвер Ганвула је појачао конкуренцију овог лета.

Окршај који извесно доноси крајњи расплет

Звезда и Јанг бојс су у првом колу групне фазе Лиге шампиона уписали поразе. Српски тим је доживео неуспех од Манчестер ситија – 3:1 у Енглеској, а швајцарски је истим резултатом завршио меч против Лајпцига.

Потпуно је јасно да је Манчестер сити далеко најквалитетнији тим не само у Групи Г овогодишње Лиге шампиона, већ у целом такмичењу, но "грађани" ће тај епитет морати из меча у меч да правдају, због тежине терета изазваног такозваним брањењем титуле првака Европе.

На почетку такмичења се претпостављало да у Групи Г неће бити изненађења и да је познато која два тима ће ићи у елиминациону фазу – Манчестер сити и Лајпциг.

Међутим, то стање може бити промењено, јер је распоред мечева наклоњенији Звезди него Јанг бојсу и Лајпцигу. Због тога је тријумф у другом колу важан црвено-белима.

Уколико освоји три бода против Јанг бојса, Звезда ће касније имати реалну прилику да у двомечу са Лајпцигом узме макар један који би готово извесно наговештавао европско пролеће.

С друге стране, такође се претпоставља да ће Сити у трећем и четвртом колу бити бољи од Јанг бојса.

На концу, прилично је јасна ситуација када је реч о Црвеној звезди: од резултата утакмице са Јанг бојсом, црвено-белима ће зависити наставак сезоне у Европи.

Дуел Звезде и Јанг бојса почиње у 21.00 уз директан пренос на Првом програму РТС-а. Најважније детаље можете пратити на нашем порталу.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије