Читај ми!

Ајакс сменио спортског директора

Ајакс је прекинуо сарадњу са спортским директором Свеном Мислинтатом. Разлог за ову одлуку, како саопштава европски великан је недостатак подршке унутар клуба.

Ајакс донео одлуку о смењивању спортског директора пет дана након објаве да је Мислинтат под интерном истрагом због неправилности приликом трансфера Борне Сосе из Штутгарта, последњег дана прелазног рока.

Привремени извршни директор клуба Јан ван Халст је нагласио да је било покушаја да се поврати подршка спортском директору, али да није дошло до жељеног исхода.

"Све то доводи до немира унутар и изван клуба, такође и због разочаравајућих резултата. Свен је уложио огромне напоре последњих месеци, на чему смо захвални. Сада је у најбољем интересу Ајакса да заједничким снагама и пронађемо пут ка спортском успеху", наводи Ван Халст.

Најтрофејнији холандски клуб, четвороструки првак Европе, пролази кроз тежак период у богатој историји.

Прошле године Ајакс није успео да избори пласман у Лигу шампиона, а јуче су Ајаксови навијачи код резултата 0:3 у највећем дербију холандског првенства против Фејенорда ушли на терен и прекинули меч незадовољни резултатом и игром екипе.

Ајакс после пет одиграних кола има освојена само четири бода и лако би могло да се деси да први пут од сезоне 1965/66 не обезбеди пласман у европска такмичења.

Прошле сезоне Ајакс је први пут после 13 узастопних сезона у Лиги шампиона остао без места у елитном европском такмичењу јер је шампионат окончао на трећем месту, иза шампиона Фејенорда и ПСВ Ајдховена.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара