Читај ми!

Дуљај: Очекујем да ћемо против ИМТ-а одиграти како знамо и умемо

Тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај рекао је да недељна утакмица против ИМТ-а у шестом колу Суперлиге Србије долази у незгодном тренутку, после елиминације из Европе, али верује да ће његова екипа одиграти онако како зна и уме.

Партизан у недељу као гост игра против ИМТ-а меч шестог кола Суперлиге, само неколико дана после елиминицаје из евротакмичења у баражу за Лигу конференције.

"Није добар тренутак. Испали смо из Европе, што наравно није похвално. Играмо против једне од најмлађих екипа у лиги, једног од најпријатнијих изненађења. Тим који је добио Чукарички са 3:0, а могли су да узму бодове и у Бачкој Тополи. Са друге стране, ово је последња утакмица пред паузу. Другачија је подлога у односу на ону на коју смо ми навикли. Међутим, изузетно важна утакмица за нас, посебно што смо пре тога имали два тешка гостовања против Војводине и Бачке Тополе, где смо одиграли одличне утакмице. Очекујем да ћемо и сутра одиграти онако како знамо и умемо. Оно што радује је да ћемо имати подршку навијача. Они ће подићи игру играча на виши ниво", рекао је Дуљај на конференцији за медије.

Истакао је да је претходних дана урађена анализа наредног ривала. У младој екипи посебно се истакао нападач Милош Луковић.

"Млада екипа, у шпицу је Луковић. Екипа која доста трчи. Тим који нема притисак и колега Јандрић је одлично уклопио екипу. Кад тим нема притисак посебно је лако да играју, поготово сад против Партизана, где ће имати додатни мотив јер желе да се докажу. Опет је најважније како ћемо ми да изгледамо сутра", додао је Дуљај Осврнуо се шеф струке Партизана и на замор екипе, с обзиром на чињеницу да је утакмица са Нордсјеландом била физички захтевна.

"Тешко је када су велике брзине у питању, кад морате да јурите брзе играче. То изискује велику потрошњу, међутим умор не сме да буде никакав алиби, посебно кад је Партизан у питању. Остаје та једна утакмица пред паузу која нас очекује, и ако сутра мало паднемо имаћемо посебну подршку, биће ту навијачи Партизана који ће нас подићи уколико кренемо да падамо".

Говорио је Дуљај и о притиску који има његова екипа.

"Сваки дан је доказивање. Мислим да нико не живи у прошлости. Наравно, не можемо да заборавимо оно што се догодило. Морамо да будемо јаки, да сви на неки начин трпимо притисак, што је саставни део и живота и спорта. Била је ситуација на утакмици када је Илић шутнуо лопту са центра, баш због тог притиска јер му је неко са трибина рекао 'ајде брже мало'. То је све искуство, ја то приписујем његовој младости. Сутра ће бити другачије, имаћемо подршку која нам је потребна, а играчи су свесни да уколико победимо, после дужег времена можемо да будемо тамо где би требало да будемо, а то је врх табеле", оптимиста је Дуљај.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару