Читај ми!

Матић: Олимпијакос велики фаворит, али наду нико не може да нам одузме

Тренер фудбалера Чукаричког Игор Матић изјавио да је Олимпијакос велики фаворит у предстојећим мечевима плеј-офа за пласман у Лигу Европе и додао да његов тим мора храбро да одигра утакмице против екипе из Грчке.

Први меч плеј-офа Лиге Европе између Олимпијакоса и Чукаричког биће одигран у четвртак од 21 сат у Атини.

"У овом двомечу Олимпијакос је фаворит, морамо реално да говоримо. Треба да стојимо мирно кад причамо о тој екипи, која је гигант грчког и европског фудбала. Клуб са највише трофеја тамо, мноштвом мечева у групној фази Лиге шампиона, играчи са великим каријерама. Мотива нам неће недостајати, за овакве утакмице о томе играчима ни не треба ништа да помињем. Опет, мотив и жеља треба да се каналише, а морамо да будемо пре свега мудри, паметни и храбри како би дошли до жељеног резултата у Атини", рекао је Матић, преноси званични сајт клуба.

Он је истакао да је екипа Чукаричког спремна за дуел са грчким клубом.

"Спремали смо утакмицу против Олимпијакоса у односу на квалитете противника. Сваки нови шеф има другачије захтеве, али сада заиста немамо много времена. Видим да је екипа фокусирана, верујемо наравно да можемо да направимо добре ствари, уз сав респект ривала. Време ће показати да ли ћемо да порастемо као екипа после ових мечева, али свакако да би екипа требало да буде боља после таквих искустава", додао је тренер Чукаричког.

Бољи из дуела између Чукаричког и Олимпијакоса играће у Лиги Европе, док ће поражени наставити такмичење у Лиги конференција.

"Сјајна је ствар што се екипа изборила за групну фазу неког од европских такмичења. Имамо привилегију да одиграмо два меча у квалификацијама, потом још шест европских, измерићемо где смо у овом тренутку против изузетно квалитетних ривала. Ако се деси да прођемо Олимпијакос, то би била сјајна ствар за клуб. Са утакмицама против таквог ривала можемо много да добијемо. Понављам, морамо да будемо храбри и мудри. Већ сам говорио на уводној конференцији, притисак као притисак немам. Има само позитивних ствари, адреналина, али никако нема притиска од грешке, притиска да нећемо направити резултат", навео је Матић.

Он је истакао да сви у Чукаричком морају да буду тим.

"Имамо велики ростер, 30 играча, али је распоред толико згуснут, да ће бити прилике за све у наредном периоду. Није битно да ли је неко стартер, да ли ће ући са клупе, или у неком моменту бити на трибинама. Потребан нам је сваки играч, члан управе, сваки човек у клубу, у оваквим мечевима и уопште у наредном периоду. Јесте Олимпијакос велики фаворит, али наду нико не може да нам одузме. Част и привилегија је бити део оваквих мечева", изјавио је Матић.

Реванш дуел између Чукаричког и Олимпијакоса биће одигран 31. августа у Лесковцу на стадиону "Дубочица", који је синоћ званично отворен.

"Имаћемо у будућности још оваквих стадиона, држава доста улаже, свака част на томе. Сјајан је био амбијент на стадиону 'Дубочице', сигуран сам да ће публика најпре подржати и нас, а потом и гледати велике европске екипе на том прелепом здању. Близу је и Грчка, доћи ће и њихови навијачи, чека нас сјајан амбијент", закључио је Матић.

недеља, 30. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару