Читај ми!

Ливерпул угасио снове Виљареала и обезбедио финале Лиге шампиона

Фудбалери Ливерпула, први су учесници финала Лиге шампиона, пошто су на гостовању у Виљареалу славили са 3:2 и тако елиминисали шпанску екипу са укупних 5:2.

Веома узбудљиво било је на стадиону "Керамика" у Виљареалу, на којем је Ливерпул успео да издржи налете Виљареала и избори пласман у финале Лиге шампиона.

Меч је почео на феноменалан начин по домаћина, који је веома рано повео.

Веома оштар центаршут Еступињана са леве стране на Капуа, који је веома лоше реаговао, хтео је да шутне, а уместо тога лопту послао иза себе, међутим испоставило се да је то била и боља солуција, пошто лопта стиже до Дије, који је без проблема проследио у мрежу гостију.

Ливерпул је био веома деконценрисан у првом полувремену и нису изабраници Јиргена Клопа деловали као једни од главних фаворита за "ушати пехар".

Паклено је било на стадиону "Керамика" у 37. минуту, када је Морено пао након старта голмана Алисона, али холандски арбитри нису досудили једанаестерац.

Ипак, Виљареал до краја првог дела игре свакако стиже до поготка.

Играо се 41. минут, када је Капу изборио лопту на противничкој половини, одлично центрирао, а у петерцу енглеске екипе најбољи у скоку био Кокелан, који је главом постигао гол.

Права лудница настала је на стадиону у Шпанији, пошто је Виљареал на изненађење свих, успео да избрише дефицит из првог меча. 

Ипак, деловало је да се Ливерпул у полувремену пробудио из зимског сна, пошто је у другом делу меча заиграо потпуно другачије.

Од првог минута наставка кренули су "црвени" са нападима и само се постављало питање када ће постићи гол.

За само 12 минута, Ливерпул је постигао три гола и направио потпуни преокрет.

Мрежу Виљареала начео је Фабињо у 62. минуту. Ухватио је везиста Ливерпула голмана Руљија на спавању, пошто му је из не толико изгледне позиције, послао лопту кроз ноге у мрежу.

Само пет минута касније, Дијаз, који је ушао на полувремену у игру, одлично се убацио из другог плана и на перфектан центаршут Арнолда главом, уз мало среће, постигао гол за изједначење.

Играо се 74. минут, када је Мане донео потпуни преокрет.

Кејта је послао лопту ка Сенегалцу, који на својој половини вара офсајд замку, потом бежи одбрани домаћих, заобилази голмана Руљија и шаље лопту у празну мрежу. 

До краја меча се резутлат није мењао, што је значило да Ливерпул иде у финале Лиге шампиона.

Протинвик у финалу, које се игра у Паризу, биће им бољи из дуела Ситија и Реала. 

субота, 27. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару