Читај ми!

Пикси испробао различите играче и тактике, Србија победила Мађарску

Аутоголом Жолта Нађа, Србија је савладала Мађарску у пријатељском мечу у Будимпешти. Селектор Стојковић испробао велики број играча и неколико тактичких варијанти. Наредну проверу "орлови" ће имати у Копенхагену 29. марта против селекције Данске.

Нису "орлови" одиграли бриљантан меч у Будимпешти, али су успели да савладају врло незгодну и борбену селекцију Мађарске и то минималним резултатом.

Једини гол на мечу дело је домаћег дефанзивца Жолта Нађа, који је у 38. минуту неспретно реаговао и убацио лопу у своју мрежу.

Србија је била бољи ривал, иако и Мађари имају за чима да жале, а буквално у последњим тренуцима меча пропустили су колосалну шансу да дођу до изједначења.

Селектор Драган Стојковић Пикси победом је прославио прву годишњицу на клупи "орлова", а савладана је управо екипа која је последња нанела пораз Србији у званичним мечевима.

Почетак меча обележила је груба игра Мађара, али "орлови" нису насели на провокације, већ су полако преузимали иницијативу и контролу над игром.

Домаћи тим је први запретио на "Пушкаш арени", али је Вања Милинковић-Савић био на месту. На другој страни поништен је гол Костића, због фаула у нападу Александра Митровића.

Србија је до предности дошла у 38. минуту - Тадић је извео корнер, Митровић снажно шутирао, али је голман Гулаши успео да одбрани уз помоћ пречке. Ипак, лопта се одбила до Жолта Нађа, који је био неспретан и гурнуо је ка свом голу.

Неколико минута трајала је провера да ли је лопта прешла гол-линију, а на крају је словачки судија Филип Глова показао на центар.

Сергеј Милинковић-Савић покушао је из слободног ударца да савлада Гулашија у финишу првог дела, али је био замало непрецизан.

Селектор Стојковић је у полувремену извршио три измене, али је променио и формацију српског тима, који је заиграо са два нападача, пошто се Митровићу у нападу придружио и Лука Јовић.

"Орлови" су контролисали меч, а најбољу прилику за српски тим пропустио је Митровић, када је изашао очи у очи са Гулашијем, али је мађарски голман феноменално интервенисао.

Мађари су били немоћни, углавном су покушавали ударцима са дистанце, да би шансе за Србију пропустили Радоњић и Јовић.

Код шансе нападача Реала судија из Словачке пропустио је прилику да досуди пенал над Митровићем, иако је сам гледао снимак и донео одлуку да није било елемената за најстрожу казну.

Све добро што су урадили српски играчи умало да проспу у последњим тренуцима меча, када се Шефер прошетао кроз нашу одбрану, погодио стативу, да би на однијену лопту налетео Собослај и промашио празан гол.

Србија је тако дошла до заслужене победе, а наредни меч "орлови" играју већ 29. марта, када ће ривал у Копенхагену бити селекција Данске. 

петак, 18. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи