Аустријска полиција: Стиже 9.000 Срба, Салцбург у приправности

Аустријска полиција у великој приправности чека долазак навијача Црвене звезде у Салцбург, а очекују да ће их бити око 9.000 и да ће доћи из Србије, Аустрије и свих делова Европе. Реванш утакмица плеј-офа за Лигу шампиона између Салцбурга и Црвене звезде игра се у среду од 21 сат.

Реч је о утакмици високог ризика за локалну полицију, док су Звездини навијачи добили да попуне целу јужну трибину Ред бул арене капацитета 7.200 места, иако им, према правилима Уефе, следује 2.000 улазница.

"Толико је навијача па можемо да претпоставимо да нису сви дошли због фудбала. Ипак, треба их посматрати као туристе", каже портпарол полиције Ханс Волфгрубер, а преносе аустријски медији.

Полиција саветује локалне становнике да ће бити велике гужве у граду и у саобраћају и да због тога користе јавни превоз, као и да ће безбедносне мере бити подигнуте на максималан ниво са хеликоптером, полицијским псима и специјалцима.

Локални медији пишу да је салцбуршка полиција поново на испиту само три месеца након доласка великог броја навијача француског Марсеља, када је град такође био "под опсадом".

Карте за утакмицу су брзо распродате и очекује се да ће изабраници Владана Милојевића имати велику подршку са трибина, знатно већу него домаћин.

Реванш утакмица плеј-офа за Лигу шампиона између Салцбурга и Црвене звезде игра се сутра од 21 сат.

Први меч у Београду завршен је без голова.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи